Menu
Kinas president Xi Jinping (t.h.) og Spanias statsminister Pedro Sánchez i Madrid i 2018. Denne uka ventes de å møtes igjen når Sánchez besøker Kina. Det samme gjør statsminister Jonas Gahr Støre (Ap). Foto: Paul White / AP / NTB

Spanias statsminister er i Kina

Spanias statsminister Pedro Sánchez er mandag på besøk i Beijing, der han ventes å møte president Xi Jinping. Norges statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) er i byen samme dag.

Av NTB | 09.09.2024 07:55:02

Økonomi og næringsliv: Sánchez’ besøk skjer mens Kina og EU er på randen av en handelskrig. Spanske biler og svin er blant produktene som kan rammes av kinesiske tiltak om EU innfører skjerpet toll på kinesiske elbiler.

I juni advarte den kinesiske regjeringen om at tiltakende friksjon med EU om elbilene kan utløse en handelskrig, like etter at Kina økte spenningen ved å kunngjøre en etterforskning av mulig prisdumping på europeisk svin. I august ble det så startet en kinesisk granskning av EUs meieriprodukter.

Sánchez skriver på X at målet med besøket er å opprettholde det «politiske momentumet» i forholdet mellom landene og å støtte opp under spansk kultur, utdanning og forskning i Kina.

Ifølge statlige kinesiske medier ventes Sánchez å delta på flere næringslivsforum i Beijing og Shanghai.

Handel og menneskerettigheter står på agendaen på Støres Kina-besøk. Han møter mandag president Xi.

(©NTB)

Flere nyheter: