Menu
Oversiktsbilde av Herøya Industripark. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Kontroll etter gassalarm på Herøya

En gassalarm hos kjemiselskapet Addcon på Herøya Industripark i Porsgrunn utløste full utrykning hos nødetatene og det lokale industrivernet.

Av NTB | 08.09.2024 21:15:17

Kriminalitet og rettsvesen: Nødetatene rykket ved 18.30-tiden søndag kveld ut sammen med det lokale industrivernet på Herøya Industripark etter at en gassalarm ble utløst på området.

– Bakgrunnen for hendelsen er trolig en misforståelse og feiltolkning av et måleapparat. Det har ikke vært en reell lekkasje, skriver Sørøst politidistrikt om alarmen.

Industrivernet i Herøya Industripark bekreftet at det hadde skjedd en uønsket hendelse i form av en alarm om gasslekkasje hos kjemiselskapet Addcon.

– Hendelsen som oppsto, er under kontroll – faren er over, skrev Herøya Industripark på sin side på Facebook klokka 20.30 søndag kveld.

Herøya Industripark er en av Norges største industriparker. Industriområdet ble etablert av Norsk Hydro i 1928 som et produksjonssted for gjødsel. I dag holder over 80 virksomheter til området, blant annet flere tunge kjemikalieselskaper.

Addcon produserer blant annet tilsetningsstoffer til mat og dyrefôr og avisingsvæske til flyplasser.

Flere nyheter: