Menu
Hugo Larsson (i midten) måtte melde forfall til Sveriges neste landskamp med skade. Unggutten har kranglet med landslagssjef Jon Dahl Tomasson. Foto: Arne Dedert / DPA via AP / NTB

Krangel på Sveriges landslag – motstridende rapporter etter stortalentets skadeforfall

Hugo Larsson har kranglet med Sveriges landslagstrener etter mangel på spilletid. Unggutten forlot troppen med skade, men ventes å trene med klubblaget tirsdag.

Av NTB | 08.09.2024 14:14:49

Sport: Sveriges fotballforbund (SvFF) meldte tidligere søndag at Larsson forlater den svenske landslagstroppen og vender tilbake til Eintracht Frankfurt, etter å ha fått en «skadekjenning».

– Det er klart det er trist. Jeg skulle gjerne hjulpet laget, men med tanke på den skadekjenningen jeg har, er det dessverre ikke mulig. Jeg er overbevist om at vi skal klare å ta tre poeng, akkurat som forrige torsdag, sier Larsson.

Nå melder det tyske mediet fussball.news at Larsson slett ikke er skadet og kommer til å stille på trening med Frankfurt allerede førstkommende tirsdag. De samme opplysningene sitter også svenske Expressen med.

– Vårt medisinske team gjorde, i samråd med Hugo, en bedømming i går etter treningen, der det ble konstatert at han ikke er aktuell for spill på grunn av en lettere skadekjenning. Det har hans tyske klubb blitt informert om i går kveld, sier Thorén.

Larsson var ubenyttet reserve da Sverige vant 3-1 over Aserbajdsjan i nasjonsligaen torsdag og var lørdag åpen med svenske medier om at han var misfornøyd med spilletiden på landslaget.

– Akkurat nå er det bare dritt, om jeg skal være ærlig. Det er match i morgen, men hodet mitt er ikke fokusert på kampen akkurat nå. Det er ikke særlig gøy, sa Larsson.

Landslagstrener Jon Dahl Tomasson har tidligere uttalt til pressen at han ønsker flere «vertikale pasninger» fra Larsson. At kritikken kom offentlig var noe Larsson reagerte på.

– Jeg synes det er veldig trist. Jeg har sagt det til ham også, at jeg gjerne hadde sett at det hadde forblitt mellom oss. Visse ting burde man holdt i familien, og det har ikke vært tilfellet nå, sa Larsson.

Sistnevnte har vært i kontakt med SvFFs pressesjef Petra Thorén, som sier følgende til avisen:

Midtbanespilleren har fått en god start på sesongen i Frankfurt og scoret i 3-1-seieren over Hoffenheim sist helg.

(©NTB)