Menu
Dominic Solanke ble hentet til Tottenham fra Bournemouth foran årets sesong. Foto: Rui Vieira / AP / NTB

Fem Premier League-klubber bokførte overskudd i sommervinduet – pengebruken markant ned

Hver fjerde Premier League-klubb kom ut av sommerens overgangsvindu med grønne tall i regnskapet. I motsatt ende er Manchester United og Chelsea blant lagene med høyest forbruk.

Av NTB | 05.09.2024 06:45:27

Økonomi og næringsliv: Tall fra overgangsnettstedet Transfermarkt viser at Manchester City, Liverpool, Everton, Crystal Palace og Wolverhampton alle har tjent mer penger på spilleroverganger enn det de selv har brukt.

For regjerende mester City skyldes de grønne tallene først og fremst salget av argentinske Julian Alvarez, mens Everton, Palace og Wolves i stor grad har tjent gode penger gjennom salgene av henholdsvis Amadou Onana, Michael Olise og Pedro Neto.

Arne Slot og Liverpool på sin side opptrådt svært beskjedent på overgangsmarkedet.

De 20 Premier League-klubbene brukte til sammen 2,3 milliarder euro (27 milliarder kroner) i løpet av overgangsvinduet. Det er en nedgang fra 2,9 milliarder euro (34 milliarder kroner) i sommervinduet i fjor.

Tre klubber brukte mer enn 200 millioner euro i løpet av sommervinduet. Chelsea hentet spillere for 2,8 milliarder kroner, mens Brighton følger etter med 2,7 milliarder. Manchester United brukte 2,5 milliarder, der kjøpene av Leny Yoro og Manuel Ugarte var de to dyreste.

Fabian Hürzelers Brighton er klubben som hentet flest spillere for mer enn 30 millioner euro, med fem i tallet. Manchester United hentet fire, mens Arsenal og Chelsea kjøpte tre spillere hver i det prissjiktet.

Brighton er også klubben med høyest netto forbruk (2,1 milliarder kroner). I andre enden har regjerende mester City gått i pluss med 1,3 milliarder.

Dominic Solankes overgang til Tottenham var den dyreste i Premier League i sommer. De liljehvite fra London måtte ifølge Transfermarkts oversikt ut med 64,3 millioner euro (753 millioner kroner) for å hente engelskmannen fra Bournemouth.

(©NTB)

Flere nyheter: