Menu
Karsten Warholm under OL i Paris. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Warholm slått av Duplantis på 100 meter – må ha på seg svensk drakt i DL-stevne

Karsten Warholm greide ikke utnytte sin fordel som løper da han tapte den mye imøtesette 100-meteren mot Armand Duplantis i Sveits onsdag.

Av NTB | 04.09.2024 22:05:28

Sport: Duellen har vært i emning siden i fjor sommer, da et klipp med de to som diskuterer en mulig 100-meterduell ble lagt ut i sosiale medier.

Onsdag ble det en realitet under et showarrangement dagen før Diamond League-stevnet i Zürich, og stavstjernen Duplantis stakk av med seieren. Han løp inn på tiden 10,37 og kunne juble for seier. Warholm fikk opp 10,47.

– Jeg er fyrt opp, sa Duplantis.

De begge skal torsdag konkurrere i DL-stevnet i Zürich. Warholm løper 400 meter hekk, mens Duplantis skal forsøke å forbedre sin egen verdensrekord i stav. Som taper av onsdagens duell må Warholm ha på seg svensk drakt under sitt løp.

– Jeg må gi kred til ham. Han slo meg rett som det var. Det var et bra løp, og gratulerer til ham, sa Warholm før han fikk overrakt den svenske drakten.

– Faen, faen, faen, lød det fra den norske stjernen.

Duplantis har i forkant av duellen trent sprint med amerikaneren Fred Kerley, som blant annet vant VM-gull på 100 meter i 2022. Det holdt mot Warholm, som før duellen hadde fått tips av verdensrekordholder Usain Bolt.

(©NTB)

Flere nyheter: