Menu
Erling Braut Haaland har allerede hentet med seg to kampballer etter å ha scoret hattrick i årets sesong. Foto: Frank Augstein / AP / NTB

Spissmakkeren om Haalands målshow: – Aldri sett ham bedre

Alexander Sørloth er mektig imponert, men ikke overrasket over Erling Braut Haalands målfasit i starten av Premier League-sesongen.

Av NTB | 03.09.2024 15:15:04

Sport: Kraftspissen fra Bryne har nettet hele sju ganger på de første tre kampene for Manchester City og ser nær ustoppelig ut. Det kan ikke love annet enn godt før Norge skal ut i nasjonsligakamper mot Kasakhstan og Østerrike den kommende uken.

Målsnittet på 2,33 per kamp ville holdt til 89 fulltreffere over en hel Premier League-sesong. Spisspartner Sørloth må trekke på smilebåndet når han får spørsmål om hvor mange Haaland kan klare fram til neste vår.

– Skal jeg sette antall på ham her nå? Hvis han fortsetter slik, blir det jo 100 mål, nærmest fnyser trønderen.

– Det overrasker meg ikke i det hele tatt. Jeg har sett noen høydepunkter fra sesongoppkjøringen, og han så fryktelig, fryktelig skarp ut. Han har fått hvile godt i ferien, og jeg tror aldri jeg har sett ham bedre, sier Sørloth og utdyper:

– Han ser nesten kvikkere ut enn før og er veldig, veldig skarp foran mål. Han tenker ikke når han får muligheten. Det er helt fantastisk å se. Og så skal jeg prøve å være med og fôre ham her på landslaget.

Spissen har også eventyrlige tall i klubbfotballen. Fasiten siden jærbuen ble utenlandsproff i 2019:

* Salzburg: 27 kamper, 29 mål. Snitt: 1,07

* Borussia Dortmund: 89 kamper, 86 mål. Snitt: 0,97

* Manchester City: 102 kamper, 97 mål. Snitt: 0,95

Han er samtidig ikke forbauset over Haaland-showet i England.

For Norge har Haaland allerede scoret 31 mål på 33 kamper, og han nærmer seg Jørgen Juves rekord på 33 nettkjenninger.

(©NTB)