Thomas Myhre jager opprykk til Eliteserien. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Bisarr situasjon da Moss vant – keeper fikk rødt kort liggende på båre

Thomas Myhres Moss tok et nytt lite steg mot det kan bli et opprykk til Eliteserien med 1-0 over Mjøndalen søndag. En svært spesiell situasjon preget kampen.

Av NTB | 01.09.2024 19:06:23

Sport: Kun ni minutter var spilt av oppgjøret på Melløs stadion da Mjøndalen-keeper Thomas Kinn ruset ut av målet for å stanse en lang ball i bakrom. Moss-vingen Benarfa jaktet den samme spilleren, og de to kolliderte med stor kraft.

Kinn ble liggende etter smellen og fikk medisinsk tilsyn. Etter hvert ble han løftet opp på båre og trillet av banen. Samtidig hentet dommer Ajdin Medic fram det rødt kortet. Han mente sisteskansen hadde fratatt Moss en klar målsjanse med sin inngripen.

Med ti mann i 80 minutter ble bortekampen mot et opprykksjagende mosselag en vrien oppgave for Mjøndalen. Bruntrøyene kjempet imidlertid godt og så lenge ut til å få belønning i form av et sterkt poeng.

Ti minutter før full tid fikk imidlertid Moss straffe. Den satte Thomas Jakobsen i mål.

De tre poengene betyr at Moss fortsatt er bare tre poeng bak Bryne i kampen om den andre direkte opprykksplassen til neste års eliteserie.

Vålerenga, som slo tabelljumbo Sandnes Ulf søndag, troner suverent på toppen av tabellen.

Bryne hadde heller ingen problemer med å bokføre en ny seier hjemme mot et annet opprykksjagende lag, Stabæk. Sjur Jonassen og Alfred Scriven scoret hver sin gang før pause, og i annen omgang la Jacob Haahr Steffensen på til 3-0.

Med ni serierunder igjen å spille ser det svært lyst ut med tanke på opprykk for jærbuene.