Viking snudde 0-2 til 2-2. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Lynrask måldobbel reddet bortepoeng for medaljejagende Viking

Tromsø var på vei mot sin tredje strake seier i Eliteserien, men to sene Viking mål i løpet av like mange minutter ga 2-2 på Romssa Arena.

Av NTB | 01.09.2024 19:05:16

Sport: Viking fulgte nærmest serieleder Bodø/Glimt på tabellen foran søndagens kamp og har fortsatt bare de suverene gultrøyene foran seg etter det ene poenget.

Stavanger-klubben har lagt mesteparten av grunnlaget for årets poengfangst på eget gress, for på bortebane var Viking kun toppdivisjonens åttende beste lag før møtet med TIL. Der så statistikken lenge ut til å bli ytterligere klart forverret.

Tromsø festet grepet på gjestene allerede før pause søndag. Vegard Erlien brukte bare 16 minutter på å sende hjemmelaget i ledelsen etter glitrende forarbeid av Runar Norheim på venstrekanten. I forkant av ledermålet hadde Tromsø hadde to store sjanser uten å få uttelling.

2-0 kom fra Anders Jenssens fot etter en halvtimes spill. 30-åringen dukket opp på bakerste stolpe og skled ballen i mål ette et godt innlegg.

Viking hadde lite å by på de første 45 minuttene på Romssa Arena. Etter pause løftet imidlertid gjestene seg noe, men måtte vente helt til det 84. minutt før reduseringen kom ved danske Peter Christiansen.

Mindre enn to minutter deretter utliknet Viljar Vevatne og skapte for alvor jubel blant de tilreisende fra Stavanger.

Det ene poenget betyr for Tromsøs del at laget forblir på niendeplass på tabellen.