Menu
Mer enn 700 som ble pågrepet i demonstrasjonene etter den svært omstridte valgseieren til Venezuelas president Nicolás Maduro, er overført til høysikkerhetsfengsel, hevder en menneskerettsorganisasjon. Maduro hevder at han vang valget, men en rekke land og organisasjoner er uenige og ber landets myndigheter utlevere fullstendige valgresultater. Foto: Ariana Cubillos / AP / NTB

Organisasjon: Hundrevis sendt til høysikkerhetsfengsel i Venezuela siden valget

Mer enn 700 som ble pågrepet i demonstrasjonene som brøt ut etter det omstridte presidentvalget i Venezuela, er overført til høysikkerhetsfengsel, hevder en menneskerettsgruppe.

Av NTB | 01.09.2024 03:35:21

Politikk: De pågrepne har sittet i varetekt på politistasjoner rundt om i landet. De ble den siste uka overført til to fengsler som tidligere ble kontrollert av gjenger, hevder Observatorio Venezolano de Prisiones (OVP), som jobber for å fremme fengsledes rettigheter i landet.

I mange tilfeller ble folk overført under tvilsomme omstendigheter, og for flere av dem ble ikke familiene varslet før de ble overført til Tocuyito- og Tocorón-fengslene, hevder gruppa.

Mer enn 2400 mennesker ble pågrepet i forbindelse med demonstrasjonene som brøt ut etter at sittende president Nicolás Maduro erklærte seier i valget i juli.

Landets høyesterett utropte i forrige uke Maduro som vinner av presidentvalget 28. juli, til protester fra opposisjonen, USA og en rekke latinamerikanske land.

Opposisjonen mener deres egen opptelling etter presidentvalget viser at deres kandidat, Edmundo Gonzales Urrutia, vant.

Også en analyse nyhetsbyrået AP gjorde, viser at opposisjonen vant klart. Både Cartersenteret, som var invitert som observatør til valget, og FN har kommet med knusende rapporter om valget.

(©NTB)

Flere nyheter: