Menu
Kronprins Haakon (f.h.), kronprinsesse Mette-Marit, prins Sverre Magnus og Amalie Givær MacLeod etter vielsen til prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett på Vinjevollen i Geiranger lørdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Prinsessebryllupet: Spennende, rørende og annerledes

Gjestene var overveldet og rørt etter vielsen av prinsesse Märtha og Durek Verrett lørdag. De kongelige kom først ut etter seremonien.

Av NTB | 31.08.2024 15:45:15

Kuriosa og kjendiser: Etter at de to hadde hverandre sitt ja, kom etter hvert gjestene ut av teltet på Vinjevollen

Først kom medlemmene av den norske kongefamilien, etterfulgt av sine kongelige kolleger fra Sverige og Nederland. De vinket til alle de oppmøtte, før de gikk inn en egen sideinngang til Hote Union, der bryllupsfesten fortsetter.

Deretter ble den røde løperen rullet ut for gjestene for øvrig. Først kom de sju brudepikene og – svennene. Prinsesse Märtha Louises eldste søskenbarn, Haakon Lorentzen, sønn av avdøde prinsesse Ragnhild stoppet for å gi NRK en kommentar til hvordan vielsen var:

– Spennende, rørende og annerledes, sa han, og la til at det var en fin miks av brudeparets kulturer.

Det var kunstneren Björg Thorhallsdottir enig i, og sa hun var svært rørt.

– Verdig og vakker og rørende, sa hun om vielsen. Ikke et øye var tørt, sa hun, og sa at vielsen inneholdt en fantastisk bredde, fra joik til framføring av Amazing grace.

– Märtha var så vakker der hun kom inn, og det var sterkt å se henne gå ned med Maud ved sin side, sa Thorhallsdottir.

(©NTB)

Flere nyheter: