Menu
Salum Kashafali ba «Gucci Gaute» fyre løs mot ham. Foto: Erik Flaaris Johansen / NTB

Kashafali takket ja til «Gauteshow» for å øke interessen: – Visste ikke hva jeg gikk til

Verdens raskeste paralympier Salum Kashafali ba Gaute Berg Næss om å fyre løs mot ham for å nå ut til et nytt publikum.

Av NTB | 31.08.2024 09:04:53

Sport: – Jeg visste ikke hva jeg gikk til. Det var et lite sirkus, og det var veldig gøy. Jeg tar meg ikke så veldig høytidelig. Jeg ble med der kun for at et annet publikum skulle få bli kjent med meg og at jeg kunne sette paraidretten i et annet lys, forteller Kashafali til NTB.

Bergenseren er regjerende paralympisk mester på 100 meter i T13-klassen, og søndag skal han prøve å forsvare tittelen. I forkant av Paris-lekene er Kashafali blitt bedre kjent via NRK-programmet «Gauteshow» og TV 2s «Vinnerschkalle».

– I dag er det dessverre sånn at hvis du legger ut noe bra om en parautøver, så er det ingen som leser det. Men er ting litt på kanten, så følger alle med på det. Så det var strategisk fra min side, sier Kashafali og fortsetter:

– Jeg synes det var kjempegøy å være med på det. Jeg sa til han (Næss) at han bare skulle «bring it on» og gi alt han hadde. Han kunne bare fyre løs.

Næss er bedre kjent som «Gucci Gaute» og skapte klagestorm etter at han gikk kommersielt med «Gauteshow» på NRK. Der handle episodene om å lage humor og gjøre narr av gjestene.

I Kashafalis episode fikk han kjørt seg for sin synshemning. Han har nemlig nedsatt syn og ser bare to prosent.

– Jeg liker å tro at jeg kom godt ut av det, og det var kjempegøy å være med.

– Folk ser meg bare løpe 100 meter, og de blir aldri ordentlig kjent med meg på en annen måte. Så det var en fin måte å representere meg selv på.

Kashafali var likevel klar på at det ikke var gitt at han kom til å prestere og imponere. Han fikk knallhard konkurranse at tidligere topputøvere som Frank Løke, Karoline Dyhre Breivang og Magnus Midtbø.

– Jeg hadde lyst til være med på det, uansett hvor mye jeg kom til å dumme meg ut. Jeg ville se hvordan jeg presterte og fungerte, og det fikk jeg.

– Jo, det er jo det. Og der fikk jeg forklart at jeg ser dårlig, men at jeg også ser på min måte. Det er ekstra deilig å slå Frank Løke og Dyhre Breivang i kastekonkurransen, siden de er håndballspillere.

Kashafali kan også meddele at TV-opptredenene har skapt suksess

– Ja, selvfølgelig. Det er et annet publikum som kjenner meg igjen i gatene nå. Og jeg merker det også i sosiale medier. Folk er sånn «det er du fra Gauteshow og Vinnerschkalle».

Søndag skal Kashafali ut i forsøk på formiddagen. Tar han seg videre, venter Paralympics-finalen senere på kvelden.

30-åringen imponerte også stort i Vinnerschkalle, hvor han hamlet opp mot flere av landets tøffeste kvinner og menn.

(©NTB)

Flere nyheter: