Menu
Emiren av Qatar, Tamim bin Hamad al Thani, er tirsdag og onsdag på offisielt besøk i Norge. Bildet er fra et besøk han gjorde i Aten i mai. Arkivfoto: AP / NTB

Emiren av Qatar til Norge på offisielt besøk

Tirsdag kommer emiren av Qatar, Tamim bin Hamad Al Thani, på et to dager langt offisielt besøk til Norge. Her skal han skal møte både statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og kong Harald.

Av NTB | 30.08.2024 18:14:53

Krig og konflikter: Tirsdag kveld er statsminister Støre vert for regjeringens middag for emiren på Holmenkollen Park Hotel.

Onsdag formiddag skal emiren først ha politiske samtaler med Støre i regjeringens representasjonsbolig, før turen går til Slottet og audiens hos kong Harald, der dronning Sonja og kronprins Haakon også er til stede. Etter audiensen med påfølgende fotografering, byr kongen og dronningen på lunsj for emiren.

Sammen med USA og Egypt, er Qatar sentral i forhandlingene mellom Israel og Hamas om våpenhvile i Gaza og fangeutveksling.

Emir Tamim bin Hamad Al Thani har personlig deltatt på noen av samtalerundene som har foregått i Kairo.

Qatar regnes som en av Hamas’ viktigste støttespillere, og i desember i fjor anklaget emiren Israel for å begå forbrytelser mot menneskeheten og folkemord i Gaza.

(©NTB)

Flere nyheter: