Menu
Flere mennesker ble drept og såret da en russisk rakett traff denne boligblokka i Kharkiv i Øst-Ukraina fredag. Foto: Andrii Marienko / AP / NTB

Flere drept i russiske angrep på Kharkiv

Minst seks mennesker, deriblant et barn, ble drept i russiske angrep mot den ukrainske byen Kharkiv fredag. 55 er såret, ifølge lokale myndigheter.

Av NTB | 30.08.2024 19:14:51

Politikk: Kharkiv er Ukrainas nest største by og ligger om lag 40 kilometer fra grensen til Russland. Byen har vært utsatt for gjentakende bombing av russiske styrker siden starten på krigen.

Ordføreren i Kharkiv, Ihor Terekhov, sier en 14 år gammel jente ble drept på en lekeplass, mens tre andre som var i nærheten, ble såret.

Flere andre mennesker ble drept da en russisk rakett slo ned i en tolv etasjer høy boligblokk et annet sted i byen. Også en femte person ble drept i angrepet, ifølge guvernøren.

Samtidig melder det russiske forsvarsdepartementet at russiske styrker har tatt kontroll over ytterligere tre landsbyer i Øst-Ukraina. Det skal være Novozhelanne, som ligger mellom Donetsk og Pokrovsk, Synkivka i Kharkiv-regionen og den lille landsbyen Kostjantynivka i Donetsk, som deler navn med en større by under ukrainsk kontroll.

Russland har den siste tiden tatt kontroll over en rekke ukrainske byer og landsbyer.

Mye tyder på at russiske styrker fokuserer sine styrker i retning Pokrovsk. Ukrainske myndigheter sier at kampene i området er intense og vanskelige.

– Den vanskeligste situasjonen forblir i retningen mot Pokrovsk. Fienden forsøker å bryte gjennom forsvaret vårt, sier den ukrainske forsvarssjefen Oleksandr Syrskyj fredag.

(©NTB)