Andreas Fjeld Halvorsen fikk prisen får årets unge løper under Diamond League-stevnet på Bislett tidligere i år. Foto: Beate Oma Dahle / NTB.

Andreas Fjeld Halvorsen smadret konkurrentene – tok gull på 3000 meter i U20-VM i friidrett

18 år gamle Andreas Fjeld Halvorsen tok gull på 3000-meteren i U20-VM i friidrett i Lima i Peru natt til fredag. Nordmannen vant med tiden 8.20.56.

Av NTB | 30.08.2024 06:55:46

Sport: Det norske stortalentet hadde full kontroll på oppløpet og vant enkelt foran kenyanske Denis Kipkoech og briten Edward Bird, som endte på henholdsvis 8.20.79 og 8.21.00.

Fjeld Halvorsen var regnet som en av de største medaljekandidatene i forkant av løpet, og vinnertiden i Lima endte opp med å være langt bak hans personlige rekord på 7.47.04. Finaleløpet i Peru ble et typisk mesterskapsløp der det handler om å komme på pallen og ikke best mulig tid.

Den ferske gullvinneren regnes også som medaljekandidat på 1500-meteren senere i mesterskapet etter at han onsdag kvalifiserte seg til finalen, som er natt til mandag.

Den ferske U20-verdensmesteren representerer Ullesaker/Kisa.

Også 17-åringen Kristian Bråthen Børve representerte Norge i finalen på 3000 meter, men han måtte ta til takke med 17.-plassen. Børve løper også for Ullensaker/Kisa.

Malin Hoelsveen fra Raufoss løp inn til 2.05,37 og 6.-plass i den tredje semifinalen på 800 meter. Det holdt ikke til en plass i finalen senere i mesterskapet.