Menu
Viktor Hovland er i gang med PGA-tourmesterskapet i Atlanta, Georgia. Foto: Mike Stewart / AP / NTB

Ustabil åpning for Hovland i tourmesterskapet – reddet seg inn etter to dobbeltbogeyer

Tittelforsvarer Viktor Hovland fikk en kjempestart på PGA-tourmesterskapet i golf, men fikk trøbbel underveis. 1. runde gikk han på to slag under par.

Av NTB | 29.08.2024 22:34:46

Sport: Det gjør at nordmannen ligger på fire slag under par i turneringen og deler 20.-plassen etter at den første runden er ferdigspilt.

Hovland startet sesongfinalen på to slag under par og hadde åtte slag å ta igjen på leder og verdensener Scottie Scheffler. Og han begynte tidlig å ta innpå konkurrentene.

Det ble par på de to første hullene, men så slo Hovland til med to strake birdier. Han noterte også birdie på hull 6 etter å ha havnet i bunkeren. Dermed var han tre under par (fem totalt) etter bare seks hull.

Så startet en katastrofe-del av runden da Oslo-gutten slo i vannet med utslaget på åttende hull. Han endte med dobbeltbogey der, og det samme på hull 10 etter svakt nærspill.

Senere skulle han hente seg solid inn med fire birdier i løpet av seks hull. En bogey på hull 17 ødela litt, men nordmannen er slett ikke ute av det.

Hovland har imidlertid et stykke opp til Scottie Scheffler, som gikk 1. runde på seks slag under par. Han ligger dermed komfortabelt i ledelsen på 16 slag under par. Nærmeste utfordrere er for øyeblikket Colin Morikawa og Xander Schauffele, som ligger på delt andreplass på ni slag under par.

Hovland vant tourmesterskapet i fjor etter to helger med ekstremt godt spill. I år kom han seg med nød og neppe med blant de 50 spillerne som fikk starte sluttspillet, og han begynte selve tourmesterskapet på delt 16.-plass.

Vinneren av PGA-tourmesterskapet får med seg en premiesjekk på pene 25 millioner dollar. Det tilsvarer 262 millioner kroner etter dagens kurs.

(©NTB)

Flere nyheter: