Menu
Ståle Solbakken tok ut blant andre Felix Horn Myhre, Osame Sahraoui og Fredrik Sjøvold i den siste landslagstroppen tirsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB

Egil Selvik tatt ut på det norske landslaget

Egil Selvik i FK Haugesund er i troppen til det norske A-landslaget. Det offentliggjorde landslagssjef Ståle Solbakken på tirsdagens landslagsuttak.

Av NTB | 27.08.2024 12:35:17

Sport: Solbakken presenterte den norske troppen som skal møte Kasakhstan og Østerrike i nasjonsligaen i september på et pressemøte på Ullevaal stadion.

Horn Myhre har imponert veldig i Brann-trøyen den siste tiden og er med i sin første landslagstropp.

– Han er en veldig god relasjonsspiller og kommer ofte i scoringsposisjon, sa Solbakken på NTBs spørsmål om Myhre.

Torsdag var 25-åringen svært toneangivende og scoret da Brann vant det første av to oppgjør i siste runde av kvalifiseringen til conferenceligaen med 2-0 over kasakhstanske Astana.

Horn reiste tirsdag til Kasakhstan der returkampen venter torsdag og hadde ikke fått beskjed om landslagsplassen da flyturen fra Flestand startet.

I september 2023 fikk han debuten på landslaget, da han kom inn mot slutten av privatlandskampen mot Jordan. Sahraoui bidro med målgivende pasning i 6-0-seieren.

Ettersom det bare var en treningskamp har veien fortsatt vært åpen for at Sahraoui kan velge å spille for landslaget til Marokko framfor Norge. Det har ikke hatt noen påvirkning på Solbakkens uttak av kantspilleren.

– Den tanken har ikke streifet meg. Han har blitt tatt ut fire-fem ganger og vært i troppen to ganger og meldt forfall tre eller fire ganger, sa Solbakken om Sahraoui.

– Han er fotballklok. Det er sjelden jeg ser han posisjonere seg feil, enten han spiller indreløper eller høyreback. Han er stabil, og du vet hva du får. Det er som høyreback han er her, sa Solbakken om Sjøvold.

Jesper Daland har også fått plass på landslaget etter overgangen til Cardiff i sommer. Midtstopperen med fortid i Start har vært med i den norske troppen før, men har ennå ikke fått debuten på A-landslaget.

Oscar Bobb er ikke med i troppen, ettersom den fotrappe kantspilleren skadet seg like før seriestarten i Premier League og er ute en god stund videre.

Erik Botheim har heller ikke fått plass i troppen. Malmö-spissen har slitt med målformen i det siste og med Alexander Sørloth tilbake i troppen igjen etter skadeforfall sist, var det ikke plass til Botheim.

Backer: Andreas Hanche-Olsen (Mainz), Julian Ryerson (Borussia Dortmund), Fredrik Sjøvold (Bodø/Glimt), Fredrik Bjørkan (Bodø/Glimt), Leo Skiri Østigård (Rennes), Kristoffer Ajer (Brentford), David Møller Wolfe (AZ), Jesper Daland (Cardiff).

Midtbanespillere: Morten Thorsby (Genoa), Patrick Berg (Bodø/Glimt), Sander Berge (Fulham), Martin Ødegaard (Arsenal), Kristian Thorstvedt (Sassuolo), Aron Dønnum (Toulouse), Antonio Nusa (RB Leipzig), Felix Horn Myhre (Brann), Osame Sahraoui (Lille).

Spisser: Erling Braut Haaland (Manchester City), Jørgen Strand Larsen (Wolverhampton), Alexander Sørloth (Atletico Madrid).

Sahraoui forlot nylig Heerenveen til fordel for spill i Lille i Ligue 1 i Frankrike. Kantspilleren har spilt samtlige 90 minutter i begge ligakampene så langt denne sesongen.

I tillegg til Horn Myhre og Sahraoui, var Bodø/Glimts Fredrik Sjøvold en av de store overraskelsene i troppen. 21-åringen er svært anvendelig og har vært solid for Glimt på høyreback i flere kamper denne sesongen.

Målvakter: Ørjan Håskjold Nyland (RB Leipzig), Egil Selvik (Haugesund), Mathias Dyngeland (Brann).

(©NTB)

Flere nyheter: