Menu
Suzann «Tutta» Pettersen er klar med sitt Solheim Cup-lag. Foto: Annika Byrde / NTB

Tutta oppfylte mangeårig drøm for sveitsisk golfprofil: – Jeg er målløs!

Suzann «Tutta» Pettersen presenterte mandag sine fire kapteinsvalg til Solheim Cup. En sveitsisk 26-åring kunne knapt tro det hun hørte.

Av NTB | 26.08.2024 18:56:07

Sport: Tutta skal om to uker forsøke å lede Europa til den andre seieren i den prestisjetunge golfduellen mot USA på bare ett år. I september i fjor kunne den norske golfprofilen juble for en dramatisk seier i Spania.

Mandag presenterte Europa-kaptein Pettersen sine såkalte kapteinsvalg til den kommende turneringen i amerikanske Gainesville. Mens de åtte øvrige spillerne på det europeiske laget har kvalifisert seg via ranking, kan Tutta håndplukke de fire siste.

Valget falt på Georgia Hall, Anna Nordqvist, Emily Kristine Pedersen og Albane Valenzuela, sistnevnte debutant i Solheim Cup-sammenheng.

– Jeg er helt målløs. Dette er helt surrealistisk og en drøm som går i oppfyllelse. Jeg har drømt om å være med på dette laget siden jeg var liten, sier sveitsiske Valenzuela om uttaket.

Suzann Pettersen og Europa kan skrive historie i årets turnering. Fire seirer på rad har det europeiske stjernegalleriet aldri klart etter at Solheim Cup så dagens lys i 1990.

Foran årets superduell står Europa med seirer både i 2019 og 2021, før det ble uavgjort 14-14 i fjor. Ved poenglikhet utropes den regjerende mesteren til vinner.

Tutta er fornøyd med sine kapteinsvalg.

– Georgia har allerede vist seg å være en veldig sterk Solheim Cup-spiller med sin erfaring, og hun er en spiller du vil ha på laget ditt. Anna har erfaringen, hun har en flott historikk i Solheim Cup som taler for seg selv, og hun vet hva som skal til, sier hun.

– Emily er en spiller som lever og dør for Solheim Cup. Hun har en enorm lidenskap, og jeg vet hva jeg får med Emily. Det er i tillegg fantastisk å få Albane inn på laget, hun har spilt solid golf de siste to årene, legger hun til.

Årets europeiske mannskap består av to debutanter. Den andre, ved siden av nevnte Valenzuela, er tyske Esther Henseleit.

De sju siste spillerne er Charley Hull Celine Boutier, Leona Maguire, Carlota Ciganda, Maja Stark, Linn Grant og Madelene Sagström.

(©NTB)

Flere nyheter: