Henriette Jæger under OL i Paris. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Henriette Jæger med ny sterk tid på 400 meter – klokket inn på 50,33 i Diamond League-stevne

Den norske friidrettskometen Henriette Jæger fortsetter å vise briljant form på 400 meter. Søndag noterte hun sterke 50,33 i et stjernetungt felt i polske Chorzow.

Av NTB | 25.08.2024 16:55:10

Sport: Tiden holdt til en 6.-plass.

På startstreken søndag sto den ferske OL-gullvinneren Marileidy Paulino. Det samme gjorde Salwa Eid Naser, som tok sølv i Paris.

– Det var veldig gøy å løpe mot dem i OL-finalen, så det blir spennende. Det hadde vært gøy å se 49-tallet flere ganger, og det handler om å få en best mulig plassering. Det er en bra bane og et bra dekke, sa Jæger til NRK før søndagens løp.

Jæger har tatt friidrettsverden med storm denne sesongen. 19. mai knuste hun den norske rekorden på 200 meter med 22,58 i svenske Malmö, før hun snaue to uker senere satte ny norsk rekord på 400 meter under Bislett Games. Aremark-utøveren valgte å løpe 200 meter i EM i Roma, der hun tok en sterk 4.-plass.

I slutten av juni tok hun NM-gull på begge distansene, og i OL bestemte Jæger seg for å jakte en ny internasjonal finale, denne gangen på 400 meter. Under en måned før lekene i Paris ladet 21-åringen opp med forbedring av egen rekord på distansen da hun noterte 49,85 i sveitsiske La Chaux-de-Fonds.

I den franske hovedstaden tok Jæger seg til en sensasjonell finale på bekostning av blant andre Lieke Klaver. Der løp Jæger på 49,96, hennes andre løp under 50 sekunder denne sesongen.