Menu
Uno-X-sjef Thor Hushovd forsterker laget med Andreas Kron. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NB

Uno-X presenterte storsignering: – Har et enormt potensial

Det norske sykkellaget Uno-X Mobility har forsterket seg med danske Andreas Kron (26) foran 2025-sesongen.

Av NTB | 23.08.2024 09:24:53

Sport: Kron har de siste årene syklet for Lotto Dstny og står med fire proffseirer hittil i karrieren. Den siste kom i Grand Tour-rittet Vuelta a España i fjor.

I disse dager sykler han nettopp det spanske rittet. Det blir noe av det siste han gjør før overgangen til Uno-X.

– Vi er veldig stolte over å ønske Andreas velkommen på laget de neste to sesongene, sier teamsjef Thor Hushovd i en uttalelse.

– Andreas har enormt potensial, hvilket resultatene hans tydelig viser. Vi tror at han kan utvikle seg ytterligere hos oss, og vi skal gjøre alt vi kan for å støtte opp om utviklingen hans, legger han til.

Uno-X har de to siste årene fått invitasjon til Tour de France, der de har gjort seg bemerket ved flere anledninger. I årets ritt hadde Jonas Abrahamsen klatretrøya i en rekke etapper, men også den utgaven endte uten den ønskede etappeseieren.

Sterke signeringer vil trolig hjelpe Uno-X med å få invitasjoner til de største rittene.

Danske Ekstra Bladet hevdet nylig å ha kjennskap til at ytterligere en av Danmarks største sykkelnavn er på vei til Uno-X. Kasper Asgreen har de siste sesongene syklet for storlaget Soudal Quick-Step.

Den temposterke veteranen har står med 13 proffseirer i det som har blitt en svært innholdsrik og imponerende karriere.

I fjor vant han den 18. etappen av Tour de France.

Tudor seiler dermed opp som en klar kandidat til å bli tildelt et av to wildcards til neste års Tour de France. Det sveitsiske lagets voldsomme opprustning av rytterstallen er av flere eksperter omtalt som særdeles dårlig nytt for Uno-X.

Dermed må Uno-X håpe på å få det andre wildcardet, men flere eksperter har pekt på at franske Total Energies er i førersetet der. Laget vant en etappe i årets Tour, hvilket kan komme til å veie tungt ved utdeling av neste sesongs wildcard.

Det norske laget har de siste årene trappet opp satsingen og hentet flere profiler. I fjor ble Magnus Cort klar for laget, og nå forsterker de med ytterligere en danske.

Samtidig med at Uno-X ruster opp eget lag, kommer også pengesterke og tøffe konkurrenter stadig mer offensivt på banen. Tudor-laget, som i likhet med Uno-X befinner seg på andre nivå i sykkelsporten, bekreftet nylig signeringen av den franske superstjernen Julian Alaphilippe.

(©NTB)

Flere nyheter: