Bård Finne kom fra benken og doblet Branns ledelse mot Astana i conferenceligakvalifiseringen. Foto: Paul S. Amundsen / NTB

Brann slo Astana 2-0 for fulle tribuner – kan bryte mangeårig Europa-tørke

Felix Horn Myhre og Bård Finne ga Brann 2-0 før returkampen mot Astana i siste runde av kvalifiseringen til conferenceligaen.

Av NTB | 22.08.2024 20:55:29

Sport: Seieren var fortjent mot et lenge svært tafatt bortelag fra Kasakhstan. Først på tampen fikk Brann det litt stritt.

Fullfører bergenserne jobben i Almaty om en uke, tar Brann seg til en europacupturnering for første gang på 17 år. I 2007/08-sesongen var klubben i 16-delsfinale i den daværende Uefa-cupen.

På et utsolgt Brann Stadion kom jubelscenene tidlig. Myhre tvang fram en redning og scoret på returen etter bare tolv minutters spill. I forkant ble han pent lobbet gjennom av Aune Heggebø.

I pausen takket målscoreren for servicen.

– Den var veldig fin. Han er god på de der, sa Myhre til VGTV.

Resten av omgangen handlet alt om Brann, men de store sjansene uteble.

– Vi har bra trykk og kontroll på dette. Så gjelder det å gå enda mer på dem og få mer ut av situasjonen vi spiller oss til, sa Branns assistenttrener Erik Huseklepp før de siste 45 minuttene.

Det tok litt tid før den neste målsjansen kom, men innbytter Bård Finne gjorde ingen feil etter 70 minutter. Mads Sande slo på tvers fra høyre, og ballen passerte flere i boksen før den havnet hos Finne. Han brukte tid til å påse at skuddet kom til å gå inn.