Menu
– Jeg ser fram til å treffe sentralstyret. Det blir viktig for oss, sa nestleder i KrF, Dag-Inge Ulstein, på vei inn til møtet. Foto: Heiko Junge / NTB

Sentrale KrF-politikere vil ikke kommentere tillit til Bollestad før krisemøte

KrF-toppene Dag-Inge Ulstein, Kjell Ingolf Ropstad og Per Sverre Kvinlaug er alle tause om de har tillit til partilederen før krisemøtet i partiet torsdag.

Av NTB | 22.08.2024 16:15:48

Økonomi og næringsliv: Tre ansatte i KrF skal ha sendt et skriftlig varsel der de blant annet anklager partileder Olaug Bollestad for å ha en kritikkverdig lederstil. Sentralstyret skal avgjøre hvordan varselet skal håndteres.

– Jeg ser fram til å treffe sentralstyret. Det blir viktig for oss, sa nestleder Dag-Inge Ulstein til pressen på vei inn til møtet.

Bollestad skal ha anklaget nestlederne Dag-Inge Ulstein og Ida Lindtveit Røse, samt KrFs generalsekretær Ingunn E. Ulfsten, for å prøve å presse henne ut, ifølge flere medier.

De tre har uttalt at de ikke kjenner seg igjen i framstillingen. Ulstein vil ikke gi pressen flere kommentarer før møtet.

– Jeg tror alle skjønner at det har vært en vanskelig tid for partiet, fortsatte Ulstein.

Per Sverre Kvinlaug er sentralstyremedlem i partiet. På vei inn til møtet sier han at det har vært en krevende tid.

– Vi skulle selvfølgelig vært foruten denne situasjonen.

Kvinlaug vil heller ikke kommentere om han har tillit til Bollestad.

– Jeg kommenterer ikke det. Jeg kommer til å si mine ting i møtet i dag.

Han legger til partiet skal klare å finne en løsning.

Stortingsrepresentant og tidligere partileder, Kjell Ingolf Ropstad, vil heller ikke svare på spørsmål om han har tillit til Bollestad som leder.

– Jeg har tillit til at vi kan finne en god vei videre sammen, sa han til pressen på vei inn til møtet.

(©NTB)

Flere nyheter: