Menu
Foto: Michael Dwyer / AP / NTB

Advarer mot farlig TikTok-utfordring

En tenåring ble før sommeren innlagt på Stavanger sykehus med alvorlige hodeskader etter å ha deltatt i en farlig lek kalt «headlock challenge». Flere leger advarer sterkt mot utfordringen.

Av tomas | 22.08.2024 10:45:50

Sosiale medier: En tenåring ble før sommeren innlagt på Stavanger universitetssjukehus (SUS) med alvorlige hodeskader etter å ha deltatt i en farlig lek kalt «headlock challenge».

Denne utfordringen, som har sirkulert på sosiale medier, innebærer at ungdommer presser hverandres hals i et forsøk på å holde ut lengst mulig uten å miste bevisstheten. Den 14 år gamle gutten fra Stavanger besvimte under leken og slo hodet mot en fortauskant, noe som førte til kritiske skader, skriver Aftenbladet.

Moren til gutten beskriver hendelsen som ekstremt traumatisk og oppfordrer nå andre foreldre til å snakke med barna sine om farene ved slike leker.

Nevrolog Mehdi Rezai ved SUS advarer sterkt mot utfordringen, som kan føre til alvorlige hjerneskader eller død.

Skoler i Stavanger ble informert om hendelsen, og rektorer oppfordrer nå til økt bevissthet rundt de potensielt dødelige trendene som spres blant ungdom på sosiale medier.

Flere nyheter: