Menu
Plantasjens hovedeier, svenske Ratos, varsler at de går for rekonstruksjon i Norge, Sverige og Finland. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Plantasjen-eier varsler rekonstruksjon – skal kutte i antall butikker

Plantasjens hovedeier, svenske Ratos, varsler at de går for rekonstruksjon i Norge, Sverige og Finland. Alle Plantasjen-butikkene holder åpent inntil videre.

Av NTB | 22.08.2024 08:45:42

Økonomi og næringsliv: Det opplyser Ratos i en børsmelding torsdag morgen, ifølge Dagens Næringsliv og E24.

«Restruktureringens formål er å nedskalere butikknettverket, optimalisere leasingkontraktene og finne den rette størrelsen for organisasjonen,» heter det i børsmeldingen.

En rekonstruksjon betyr at selskapene åpner forhandlinger med kreditorer uten å risikere å gå konkurs.

Plantasjen Norge skriver i en pressemelding at alle deres butikker vil holde åpent inntil videre.

– Vår ambisjon for Plantasjen Norge AS er å sikre et solid butikknettverk som viderefører gode kundeopplevelser for våre nåværende og fremtidige kunder, sier Plantasjen Group-sjef Jesper Lien.

De skriver at de ikke har oppnådd tilstrekkelig lønnsomhet til tross for betydelige kostnadstiltak. Markedet er preget av høy inflasjon, noe som har hatt konsekvenser for både planteprisene og plantesalget, skriver de.

– Første steg i rekonstruksjonen vil være å nå ut til utleierne våre for å starte en dialog for fremtidig samarbeid og vilkårene rundt butikkdrift i Norge, sier Lien.

Romerike og Glåmdalen tingrett godkjente torsdag rekonstruksjonen. Nils Holger Koefoed i Ro Sommernes advokatfirma er oppnevnt som rekonstruktør.

(©NTB)

Flere nyheter: