Menu
Danskenes sykkelsjef Morten Bennekou er skuffet over måten Jonas Vingegaard meddelte at han ikke sykler for Danmark under VM i september. Her fra Tour de France i 2023. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Dansk sykkeltopp skuffet over Vingegaard: – Skulle gjerne hatt en telefon direkte fra ham selv

Årets VM-ritt i landeveissykling går uten den doble Tour de France-vinneren Jonas Vingegaard. Danskenes sykkelsjef Morten Bennekou reagerer på måten landslaget ble gitt beskjeden.

Av NTB | 22.08.2024 07:55:50

Sport: Bennekou og resten av det danske forbundet ble nemlig gjort kjent med avgjørelsen da Visma-pressesjef Sander Kleikers onsdag meddelte at Vingegaards sesong er over. Det fortalte han til danske B.T.

Selv hevder Bennekou at Vingegaard tidligere har gitt uttrykk for at han kunne være interessert i en plass i danskenes VM-tropp.

– Anders (Lund, landslagstrener) skulle gjerne hatt en telefon direkte fra ham selv. De har vært i dialog om både OL og VM, som Jonas tidligere i år ytret et ønske om at han ville være aktuell til, sier Bennekou til danske TV 2.

Sykkelsjefen mener det er på sin plass at Vingegaard tar kontakt med forbundet.

– Jeg vet ikke om vi kan forvente en telefon fra ham. Det ville uansett vært passende når du melder avbud til landslaget, som så mange har et sterkt ønske om å kjøre for.

I april pådro Vingegaard seg flere ribbeinsbrudd, punktert lunge og betennelse i lungevevet etter å ha veltet stygt i Baskerland rundt.

Likevel klarte Vingegaard å stille til start i sommerens Tour de France, der han endte på 2.-plass bak Tadej Pogacar. På rittets 11. etappe fikk Vingegaard feiret en emosjonell etappeseier.

I etterkant av Tour de France ble det klart at Vingegaard ikke kom til å stille i Vuelta a España. Rittet i Spania startet 17. august og pågår fram til 8. september.

Sykkel-VM i Zürich starter 21. september. Landeveisrittet går av stabelen på mesterskapets siste dag, 29. september.

(©NTB)

Flere nyheter: