Menu
USAs tidligere president Jimmy Carter (99) gleder seg til å kunne stemme på Demokratenes presidentkandidat Kamala Harris, ifølge barnebarnet. Bildet er tatt i november i fjor under begravelsen til kona Rosalyn. Foto: Alex Brandon / AP / NTB

Jimmy Carter (99) gleder seg til å stemme på Harris, sier ekspresidentens barnebarn

Snart 100 år gamle Jimmy Carter venter ivrig på å få gi sin stemme til Kamala Harris i presidentvalget i november, sier barnebarnet Jason Carter.

Av NTB | 21.08.2024 21:35:36

Politikk: Carter, som var USAs president fra januar 1977 til januar 1981, fyller 100 år 1. oktober.

Han har de siste årene vært sterkt svekket av en rekke helseplager, deriblant kreft, og han besluttet i februar i år å avslutte medisinsk behandling. Siden har han fått hospice-behandling hjemme og har sjelden vist seg offentlig. I november i fjor ble han også enkemann da kona Rosalyn døde.

Men selv om kroppen er svekket, er hodet fortsatt med, ifølge barnebarnet Jason Carter.

– Han er absolutt med. Nylig snakket vi om den kommende 100-årsdagen, og han sa: «Ja, jeg gleder meg til det. Men jeg gleder meg enda mer til å stemme på Kamala Harris», forteller Jason til TV-stasjonen MSNBC onsdag.

Ingen av USAs tidligere presidenter har levd like lenge som Carter, som har sett hele sju forskjellige etterkommere ta plass i Det hvite hus.

(©NTB)

Flere nyheter: