Menu
Sverre Nypan feirer sitt første av tre mål i Rosenborgs storseier over Lillestrøm. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Nypan med hattrick foran tomme tribuner: – Noe jeg har drømt om siden jeg var liten

Det var Sverre Nypans store kveld da Rosenborg banket Lillestrøm 4-0 på et supportertomt Lerkendal. Han sendte tre baller i nettet.

Av NTB | 21.08.2024 21:15:19

Sport: Etter kampslutt gliste 17-åringen bredt i seiersintervjuet.

– Hattrick på Lerkendal er noe jeg har drømt om helt siden jeg var liten. Dette var veldig stort, sa Nypan til TV 2.

Seieren var RBKs fjerde strake på eget gress i Eliteserien. Hjemmeformen har løftet klubben oppover tabellen, og kanskje tok trønderne onsdag et farvel med nedrykksfrykten.

Det skjedde foran tomme tribuner. Oppgjøret mot Lillestrøm skulle ha vært spilt 21. juli, men gjentatte protester mot videodømming og kasting av blant annet fiskekaker på banen gjorde at spillet aldri kom i gang igjen.

Norges Fotballforbund besluttet å la kampen bli spilt om igjen, men uten publikum. Det var en straff Rosenborg motvillig måtte ta som klubb.

Rett før pause løp Nypan seg fri og satte enkelt inn 2-0. Samme mann bredsidet inn et pent angrep med underkant av 20 minutter igjen, og kort tid senere fullførte ham hattricket fra straffemerket.

Etter kampen roste Nypan eget lags måte å takle en tilskuertom arena på.

– Litt synd (med tomme tribuner) når det går så bra. Det er litt tøft å plutselig skulle spille uten fans, men vi håndterte det veldig bra og tok det seriøst. Tenningsnivået var akkurat der det skulle være.

– Jeg må få si takk til den gjengen som står utenfor stadion og synger til oss, sa Nypan om dem som utenfor portene prøvde å heie fram hjemmelaget.

Lillestrøm er i fritt fall om dagen. Romerikingene står med fire strake tap og nærmer seg faretruende nedrykksstreken. Allerede 5. september venter en nytt møte med RBK på Åråsen.

Før den tid skal Rosenborg ha seriekamper mot Odd og Molde, mens LSK skal ut mot Tromsø og KFUM Oslo.

Marius Broholm ga Rosenborg ledelsen etter snaut en halv omgang. 19-åringen dunket inn 1-0 med venstrefoten, men det var en annen tenåring som skulle stjele showet.

Bluss fra utsiden av Lerkendal forstyrret åpningsminuttene og stoppet kampen en liten stund.

(©NTB)

Flere nyheter: