Menu
Calle Halfvarsson tenker på tiden etter karrieren. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Halfvarsson kritiserer TV-eksperter – avslører at han selv vil overta

Den svenske langrennsstjernen Calle Halfvarsson mener enkelte av dagens ekspertkommentatorer på TV holder for lavt nivå. Det vil han gjøre noe med når karrieren er over.

Av NTB | 21.08.2024 11:05:37

Sport: I et intervju med det svenske nyhetsbyrået TT snakker Halfvarsson om egne framtidsplaner. Veteranen planlegger å gi seg etter VM i Falun i 2027.

Etter det vil han jobbe i TV. Halfvarsson er trygg på at han selv ville gjort en god jobb i rollen som ekspert.

– Jeg hadde fått til en bedre stemning og kompetanse i idretten. Nivået ville gått opp, sier han til TT.

Han har klare synspunkter på hvordan skirenn kommenteres på TV nå til dags.

– Man ser tekniske ting og kan forklare for seerne hva som skjer under et renn. Noen ganger er det for lavt nivå, sier langrennsprofilen.

Halfvarsson sier han ikke vil nøle med å kritisere tidligere konkurrenter dersom han fikk sjansen bak mikrofonen.

– Det tør jeg, men jeg ville ikke sagt noe for å være ekkel, men heller forklare hva løperen må jobbe med, teknikk og taktiske valg. Jeg ville sagt ting i god tro og ikke fornærmet noen, sier han.

SVTs Jacob Hård og Anders Blomquist er Halfvarssons kommentatorfavoritter på TV.

Halfvarsson har også flere planer for fremtiden. Han og bestekompisen Jonas Osterman snakker blant annet om å kjøpe Sågmyra herregård og gjøre den om til et hotell- og konferanseanlegg.

– Herregården er litt dyr. Det har vært en brann der inne, og det er mye som må gjøres. I tillegg må vi få inn en investor. Men det skaper en trygghet å ha litt backup og morsomme planer om det skulle gå galt med langrennssatsingen, sier han.

(©NTB)

Flere nyheter: