Menu
Landbrukets bærekraftpris. Foto: Felleskjøpet Agri
Landbrukets bærekraftpris 2024. Foto: Felleskjøpet Agri

Hedrer bærekraftige bønder og matprodusenter

Konkurransen om Landbrukets bærekraftpris er i gang. Her kan du nominere en bonde eller matprodusent som fortjener heder for sitt innovative og bærekraftige arbeid. Prisen er på hele 100.000 kroner.

Av tomas | 21.08.2024 10:45:24

Landbruk: Konkurransen om Landbrukets bærekraftpris er i gang. Har du en bonde du mener fortjener heder for sitt innovative og bærekraftige arbeid? Nå kan du nominere din kandidat.

Norsk landbruk har et solid rykte for bærekraftig matproduksjon. Nå ønsker Felleskjøpet Agri og Landkreditt å hedre de aller beste. For andre år på rad utdeles Landbrukets bærekraftpris, en anerkjennelse til bønder som har tatt konkrete skritt mot et mer miljøvennlig og lønnsomt landbruk.

En fersk undersøkelse viser at nordmenn har stor tillit til at norske bønder tar hensyn til miljøet. Styreleder i Felleskjøpet Agri, Anne Jødahl Skuterud, er stolt over dette engasjementet:

– Vi ser etter bønder som har gjort noe ekstra for å redusere utslipp, forbedre dyrevelferd, eller ivareta naturen. Det kan være alt fra å utvikle nye dyrkingsmetoder til å produsere egen energi, sier Skuterud til Radio Haugaland.

Hans Edvard Torp, styreleder i Landkreditt, understreker viktigheten av å vise frem de mange gode eksemplene på bærekraftig landbruk:

– Landbrukets bærekraftpris er både en inspirasjon og en motivasjon for bønder over hele landet. Det er imponerende å se hvordan de hele tiden utvikler nye og bedre løsninger, sier Torp.

Prisen på 100.000 kroner deles ut under landbrukets største og viktigste møteplass, Agroteknikk den 14. november.

Her kan du nominere din kandidat: https://campaign.fandrive.io/campaign/#/campaign/9815c389-2bf1-4988-9792-9a01c3ee5921?lang=no

Flere nyheter: