Menu
Cole Palmer (til venstre) er kåret til årets unge spiller i Premier League. Foto: Dave Shopland / AP / NTB

Cole Palmer kåret til årets unge spiller i Premier League

Den engelske kantspilleren Cole Palmer belønnes etter en formidabel fjorårssesong med Chelsea. 22-åringen er av spillerforeningen kåret til årets unge spiller.

Av NTB | 20.08.2024 21:26:04

Sport: Med hele 22 scoringer og elleve målgivende pasninger på 34 ligakamper seilet Palmer opp som den klare favoritten til å vinne prisen, som i fjor gikk til Bukayo Saka.

Også i år var Arsenal-profilen nominert. Det var han sammen med Michael Olise, Kobbie Mainoo, Alejandro Garnacho og Joao Pedro. Ingen klarte å hamle opp med Foden, som tirsdag ble tildelt utmerkelsen på en galla i Manchester.

Hele fem spillere har stukket av med prisen mer enn én gang. Den listen inneholder Ryan Giggs, Robbie Fowler, Wayne Rooney, Dele Alli og Phil Foden.

Palmer ble hentet til Chelsea fra Manchester City i fjor sommer, og engelskmannen ble en umiddelbar suksess på Stamford Bridge. I løpet av debutsesongen scoret han blant hattrick mot både Manchester United og Everton. Også i storkampene mot henholdsvis Arsenal, Manchester City (begge hjemme) og Tottenham (borte) noterte han seg på scoringslisten.

Dermed var Palmer selvskreven i den engelske EM-troppen. 22-åringen kom på scoringslisten i finalen mot Spania, men Gareth Southgates mannskap tapte likevel 1-2.

Spillerforeningen Professional Footballers’ Association (PFA) har delt ut priser i engelsk fotball siden 1973/74-sesongen.

(©NTB)

Flere nyheter: