Olaug Tvedten og Emma Stølen Godø scoret hvert sitt mål for Vålerenga i NM-kvartfinalen mot Stabæk. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Vålerenga til NM-semifinale etter snuoperasjon og målfest

Stabæk åpnet best i NM-kvartfinalen hjemme mot Vålerenga, men storfavoritten snudde kampen og vant komfortabelt 5-1.

Av NTB | 20.08.2024 21:05:57

Sport: Dermed er fjorårsfinalisten VIF klar for semifinale. Blåtrøyene tapte cupfinalen mot Rosenborg i fjor og jakter sin første NM-tittel siden 2021.

– Det er helt fantastisk. Cupen betyr mye for oss, sa Vålerenga-kaptein Janni Thomsen til NRK etter kampen.

– Det er tungt. I cupen er det liksom over når det er over, så det er kjedelig, sa Stabæk-kaptein Melissa Bjånesøy.

VIF spilte seg sakte, men sikkert til et klart spillemessig overtak, og en utligning virket uunngåelig. 16 minutter var spilt da Thea Bjelde fikk ballen i Stabæk-feltet og prikket inn 1-1.

Kort tid før pause gjorde Olaug Tvedten 2-1 på en retur etter at Sunniva Skoglund først hadde gjort en god redning.

– Vi mister for mange baller i første omgang, men det synes jeg egentlig vi får rettet opp i, sa en fornøyd Thomsen.

Gjestene hadde god kontroll på kampen, og Emma Stølen Godø punkterte den da hun viste spenst og nikket inn 4-1 halvveis i annen omgang. Senere gjorde Thomsen 5-1 med sin andre scoring for kvelden.

– Det er mange kamper, men vi er godt forberedt på det. VI elsker å spille fotballkamper, smilte Thomsen.

Onsdag spilles følgende kvartfinaler i cupen: Lyn – Røa, Viking – Rosenborg og AaFK Fortuna – Brann.

Det var riktig nok Stabæk som kom best i gang på Nadderud stadion. Iris Omarsdottir var heldig og fikk dyttet ballen i mål etter bare tre minutter da Vålerenga ikke klarte å avverge et langt oppspill.

Både trener Nils Lexerød og kaptein Thomsen varslet at Vålerenga måtte heve seg etter hvilen, og det skulle også skje. Bare to minutter var spilt da Thomsen klemte inn 3-1 med et lavt skudd i hjørnet.

VIF er inne i en hektisk periode med fire kamper på tolv dager. Laget leder serien komfortabelt og er i god form. Tirsdag fikk også Lexerød rullert godt på laget.