Menu
En buss med kvinner, barn og eldre under en evakuering fra Pokrovsk i Donetsk-regionen i Ukraina mandag. Vedvarende russisk beskytning har ført til at ukrainske myndigheter har bedt sivile forlate flere nye områder. Tirsdag hevder russiske myndigheter at deres styrker har erobret småbyen Niu-York lenger øst i regionen. Foto: Jevhen Maloletka / AP / NTB

Russland hevder å ha erobret ukrainsk småby

Russiske myndigheter hevder de har erobret småbyen Niu-York i Donetsk.

Av NTB | 20.08.2024 14:15:53

Krig og konflikter: Russiske styrker har, til tross for svært store tap, fortsatt en langsom framrykking i Donetsk øst i Ukraina. De ukrainske styrkene har i lang tid hatt problemer både med mannskapsmangel og knapphet på ammunisjon i området, som har vært åsted for noen av de aller blodigste kampene i krigen.

Byen, som også omtales som New York, hadde rundt 10.000 innbyggere før den russiske offensiven. Mandag hevdet Russland å ha tatt kontroll over Zalizne, en annen småby i nærheten. Meldingene er ikke verifisert fra uavhengig hold.

Donetsk er en av fire ukrainske regioner som russiske myndigheter sier at de annekterte i 2022, til tross for at de ikke har full kontroll over noen av dem.

Den militære britiske etterretningstjenesten la tidligere i måneden ut et anslag over russiske tap i Ukraina. De regnet da med et tall på russiske døde og sårede på over 1000 i snitt hver dag i august. De nevnte ikke ukrainske tap.

(©NTB)