Menu
Illustrasjon: E. Solberg / Radio Haugaland

Politihøgskolestudenter øver i Haugesund sentrum

På dagtid onsdag og torsdag gjennomfører 23 politihøgskolestudenter øvelser i Haugesund sentrum.

Av Egil M Solberg | 20.08.2024 12:02:48

Øvelse: Målet med øvelsene er å forberede studentene til hverdagen de vil møte når de skal ut i vakt- og beredskapstjeneste ved de ulike driftsenhetene i distriktet.

Virkelighetsnære øvelser

19. august mottok Sør-Vest politidistriktet nytt kull med 54 bachelorstudenter fra Politihøgskolen (PHS). 23 av dem har praksis henholdsvis i Haugesund, Stord og Karmøy.

Andre studieår ved PHS gjennomføres i politidistriktene, hvor studentene under veiledning fra erfarne tjenestepersoner får prøve seg i politirollen.

– Forebygging er politiets hovedstrategi, og vi ønsker å bidra positivt med uniformert tilstedeværelse i bybildet. Det er viktig å gi studentene virkelighetsnære øvelser og trygghet der de kommer tett på publikum. Det er for mange første gang de er ikledd uniform i det offentlige rom, sier Knut Vaglid, en av de praksisansvarlige i opplæringsenheten i Sør-Vest politidistrikt.

Det vil være politistudenter i området Byparken, Bytunet, Mølleveien, Rema 1000, Indre kai og i Haraldsgata. Publikum vil ikke bli berørt av øvelsene.

Ulike oppdrag

– Her vil politihøgskolestudentene utfordres med ulike ordensoppdrag som blant annet; mindre tyveri, drikking på offentlig sted, innbruddsforsøk, bråk på utested, samt få prøve seg som operatør på operasjonssentralen, sier Vaglid.

Flere nyheter: