Menu
Foto: Gorm Kallestad / NTB

Stor pågang til gratis SFO i Haugesund

Aldri før har så mange barn i Haugesund kommune benyttet seg av skolefritidsordningen (SFO). Den nye ordningen med gratis kjernetid for elever på 1. til 3. trinn har ført til en rekordstor påmelding.

Av tomas | 20.08.2024 11:48:56

Skole og utdanning: Haugesund kommune har de siste årene gradvis innført gratis kjernetid i SFO, og fra høsten 2024 gjelder tilbudet for alle elever opp til 3. trinn. Dette betyr at barn i disse klassetrinnene kan være i SFO hver dag fra skoleslutt til klokken 15.30 helt gratis.

– Vi er overveldet over den positive responsen fra familiene. Av de rundt 1500 elevene på 1.-4. trinn har hele 1100 sikret seg en SFO-plass, skriver Espen Osa Karlsen, rådgiver ved avdeling skole i Haugesund kommune på kommunens nettsider.

Den økte påmeldingen viser at tilbudet om gratis kjernetid har gjort SFO mer tilgjengelig og økonomisk overkommelig for familier. Kommunen har forberedt seg godt på å ta imot rekordmange barn og har prioritert kvalitet og god bemanning i alle SFO-tilbud.

– Vi er glade for at så mange barn får muligheten til å delta i ulike aktiviteter og sosialisere seg med andre etter skoletid, sier Karlsen

Flere nyheter: