Menu
Bilde (f.v) Christoffer Sternhoff (Olaussens Metall), Gustav Rugtveit (Enkon Varmepumper), Nils Konrad Bua (Ordfører i Haugesund Kommune), Marianne Thommassen (Enkon Varmepumper) Aslak Askeland (Hotel Maritim og Thon Hotel), Svein Aase (Parksjef i Haugesund Kommune)
Bilde (f.v) Christoffer Sternhoff (Olaussens Metall), Gustav Rugtveit (Enkon Varmepumper), Nils Konrad Bua (Ordfører i Haugesund Kommune), Marianne Thommassen (Enkon Varmepumper) Aslak Askeland (Hotel Maritim og Thon Hotel), Svein Aase (Parksjef i Haugesund Kommune) Foto: Gjør byen ren

Årets store ryddeaksjon- Gjør byen ren

Vil du bidra til et renere Haugesund og samtidig ha muligheten til å vinne store pengepremier? Da bør du melde deg på årets ryddeaksjon! For lag og foreninger er det hele 100 000 kroner i potten.

Av tomas | 20.08.2024 11:03:01

Miljøvern: Det som startet som en liten idé fra Enkon Varmepumper Haugesund har utviklet seg til en storstilt dugnad for et renere Haugesund. Kampanjen, der innbyggere kunne bytte søppelposer mot lodd i en premietrekning, har skapt et enormt engasjement.

For lag og foreninger er det en god sjanse til å bidra med miljøtiltak, men det vanker også store premier. Enkon og Olaussens Metall håper på å samle inn 300.000 kroner, som skal fordeles til det lag eller forening som samler mest boss.

– Førstepremien er på hele 100.000 kroner, sier Marius Fiskaaen i Olaussens Metall til Radio Haugaland.

Store premier for alle som deltar
Ikke bare lag og foreninger kan vinne. Privatpersoner som deltar i ryddingen kan kjempe om store premier, sponset av det lokale næringslivet. Målet er å samle inn så mye søppel som mulig, og alle bedrifter oppfordres til å bidra økonomisk for å øke premiepotten.

En dag for hele familien
På selve ryddedagen blir det en fest for hele familien på Rådhusplassen torsdag 29.august. Med musikk, underholdning og gratis boller fra Naturbakst til alle som deltar, blir det en hyggelig dag for alle.

Haugesund Kommune, med ordfører Nils Konrad Bua i spissen, har stilt Rådhusplassen til disposisjon, sammen med container og søppelposer for å gjøre det enkelt å delta. Naturbakst sponser herlige boller til alle som blir med. Henning Aarekol vil være konferansier og sørge for god stemning.

Hvordan delta

Ved å delta i denne dugnaden bidrar du til et renere og vakrere Haugesund for alle. Del gjerne bilder og videoer fra ryddeaksjonen på sosiale medier med hashtaggen #RenereHaugesund.

For spørsmål eller mer informasjon, kan du kontakte Gustav Rugtveit i Enkon Varmepumper (400 98 223 / gustav@enkon.as)  eller noen av de andre initiativtakerne i Olaussen Metall AS, Thon Hotel og Hotel Maritim.

Flere nyheter: