Menu
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ber om tillatelse til å bruke langtrekkende våpen mot russiske mål. Her fotografert da han mottok et av Ukrainas første F-16-fly i begynnelsen av august. Foto: Jefrem Lukatskyj / AP / NTB

Zelenskyj ber om tillatelse til å bruke langtrekkende våpen

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ber igjen sine allierte om tillatelse til å bruke langtrekkende våpen til angrep langt inn i Russland.

Av NTB | 19.08.2024 20:25:53

Politikk: – Ukraina hindres i å stanse den russiske framrykkingen på fronten av bare ett vedtak som vi venter på fra våre partnere, nemlig tillatelse når det gjelder langtrekkende våpen, sa Zelenskyj mandag i et møte med landets ambassadører.

På møtet mandag sa han også at ukrainske styrker nå har tatt kontroll over 1250 kvadratkilometer og 92 landsbyer i den russiske Kursk-regionen.

Ukrainske styrker tok seg for to uker siden inn i Kursk og rykket raskt fram uten å møte særlig russisk motstand. Søndag sa han at målet med inntoget er å opprette en buffersone mot Russland.

Zelenskyj mener Ukraina må kunne bruke de langtrekkende våpnene de har fått av sine allierte, til å angripe mål i Russland som brukes til angrep mot Ukraina, blant annet flyplasser, militærbaser og rakettinstallasjoner.

(©NTB)