Menu
Sportssjef Tor Idar Aune gir seg i Norges Sportsskytterforbund. Foto: Terje Pedersen / NTB

Skytternes sportssjef Tor Idar Aune sa opp jobben etter suksessrike år

Sportssjef Tor Idar Aune har sagt opp sin stilling i Norges Sportsskytterforbund. De norske skytterne har hatt stor suksess i Aunes tid i jobben.

Av NTB | 19.08.2024 17:15:39

Sport: Aune ble ansatt som sportssjef i januar 2016. Han har vært sentral i å bygge opp satsingen rundt det norske skytterlandslaget til det den er i dag.

Den mangeårige sportssjefen leverte inn sin oppsigelse i juni, men har takket ja til å jobbe ut året.

– Det føles riktig å takke for meg nå. Alt har sin ende. Vi er ved inngangen til en ny fireårssatsing mot neste OL og Paralympics, så timingen blir god for et skifte av sportssjef, sier Aune i en uttalelse.

– Jeg har verdens beste jobb, som jeg ofte sier. Det er både krevende, morsomt og innholdsrikt og vil være det også de siste månedene. Ingen dager er like, og alle dager i året har blitt brukt på denne jobben siden 2016. Det kan bli godt å tenke på noe annet i helgene og feriene framover, utdyper han.

Under Aunes ledelse har det norske landslaget, med Jeanette Hegg Duestad og Jon Hermann Hegg i spissen, blitt et av verdens beste.

Bare de siste tre årene har Norge sikret seg 137 pallplasseringer i verdenscupen, EM, VM, europalekene, European League og OL-kvalifiseringen.

Det er mange ganger mer enn det som var hverdagen i årene forut for at dagens landslagssatsing ble etablert.

Senest under rifle- og pistolskytternes EM i mai var Norge beste nasjon, slik Norge også var det med god margin på riflesiden under VM i 2022.

– Utøver er alltid årsaken til at utøver lykkes, og en godt motivert utøver vil i stor grad kunne bli så god som vedkommende vil i skyting uten særlig hjelp. Samtidig er det viktig å legge til rette for at dette kan skje. Midler skal skaffes og fordeles rettferdig, samlinger, treninger og konkurranser må planlegges og gjennomføres, trenere og ledere må engasjeres og mye mer, sier Aune.

President i Norges Sportsskytterforbund, Bjørn Harald Vik, roser jobben Aune har lagt ned.

– Tor Idar har gjort en stor og viktig jobb for Norges Sportsskytterforbund. Han skal ha mye av æren for de sportslige resultatene som norske skyttere har prestert de senere årene, sier han i en uttalelse.

Målet er nå å ha en ny sportssjef på plass i god tid før jul. En arbeidsgruppe skal settes ned for å kartlegge og vurdere kandidater.

(©NTB)

Flere nyheter: