Menu
Utenriksminister Lars Løkke Rasmussen sier at Danmark stiller seg bak den ukrainske offensiven i Kursk-regionen i Russland. Bildet er tatt under et Nato-møte i Oslo i mai i fjor. Foto: Hanna Johre / NTB

Danmark gir ytterligere 800 millioner kroner til Ukraina

Danmark bevilger ytterligere 800 millioner kroner til Ukraina, den 20. støttepakken i rekken etter invasjonen i 2022.

Av NTB | 19.08.2024 12:55:31

Politikk: Forsvarsdepartementet opplyser at pengene blant annet skal gå til innkjøp av militært utstyr. Pakken ble godkjent av utenrikskomiteen i Folketinget mandag.

Utenriksminister Lars Røkke Rasmussen og forsvarsminister Troels Lund Poulsen sa etter møtet at den danske regjeringen stiller seg bak den ukrainske offensiven i Kursk-regionen i Russland.

– Man vinner rimeligvis ikke denne krigen alene ved å forsvare seg og avverge det som blir skutt mot en, sa Løkke Rasmussen og la til at han ikke med dette vil utrope seg noen militær ekspert.

Forsvarsminister Poulsen sier det er avgjørende at Danmark fortsetter sin støtte til Ukraina, slik at de blir i stand til å forsvare seg.

– Denne 20. støttepakken er satt sammen i henhold til Ukrainas ønsker og behov og skal gi støtte både på kort sikt og i de kommende år, sier han.

Departementet viser til at det av operative og sikkerhetsmessige hensyn ikke kan gis flere opplysninger om den siste hjelpepakken.

Pengene trekkes fra det såkalte Ukrainafondet, hvor det for perioden 2023–2028 er satt inn rundt 65 milliarder kroner til støtte av forsvaret i Ukraina. Av dette beløpet er litt over 46 milliarder allerede avsatt til donasjoner og investeringer.

(©NTB)

Flere nyheter: