Menu
Færre nordmenn enn amerikanere ønsker å bli alienskremt, ifølge kinostatistikken. Her Cailee Spaeny i «Alien: Romulus». Foto: 20th Century Studios / AP / NTB

Blake Lively holdt stand mot premieren på den nye «Alien»-filmen

Den nye «Alien»-filmen dundret inn til rekordpremiere på hjemmebane, og spilte inn over 108 millioner dollar på verdensbasis i åpningshelgen.

Av NTB | 19.08.2024 10:55:30

Kultur og underholdning: «Alien: Romulius» – som er nyeste film ut i serien og har et yngre perspektiv enn tidligere – topper nå besøksstatistikken i USA, rapporterer Variety. I premierehelgen banket den – med billettinntekter på 41,5 millioner dollar – «Deadpool & Wolverine», som har holdt stand på førsteplass i USA i tre uker.

I Norge ser besøksstatistikken helt annerledes ut: Her til lands vil kinogjengerne se Blake Lively i «Det ender med oss», en tilsynelatende romantisk film, men med et underliggende tema om kvinnemishandling. Filmen, med Lively som blomsterdekoratøren Lily, ble sist helg sett av 32.544 og holder stand på Kinotoppens førsteplass for andre uke på rad.

På andreplass følger «Deadpool & Wolverine», der Lively også har en liten rolle som kvinneutgaven av ektemann Ryan Reynolds Deadpool-karakter. Den er sett av 17.221, solid etter «Det ender med oss».

Først på fjerdeplass entret «Alien: Romulus», som 10.243 publikummere benket for å la seg skremme av sist helg. Selv «Grusomme meg 4», i sin sjuende uke, var det flere – 11.145 – som ville se. Den inntar dermed tredjeplass.

(©NTB)

Flere nyheter: