Menu
Julian Alaphilippe er klar for Tudor. Foto: Thibault Camus / AP / NTB

Sykkelstjernen Alaphilippe klar for Uno-X-rival Tudor – drømmer om Tour de France

Overgangen som kan gi Uno-X trøbbel i kamp om en Tour de France-plass, er klar. Julian Alaphilippe (32) skifter til Tudor.

Av NTB | 19.08.2024 10:45:27

Sport: Det sveitsiske laget bekreftet overgangen på sine nettsider mandag. Alaphilippe kommer fra Soudal Quick-Step, der han har vært i ti år.

– Jeg likte Tudor-prosjektet fra starten av, og jeg har sett laget vokse. Det er ingen bedre mulighet for meg enn i et nytt og ambisiøst prosjekt, sier Alaphilippe.

32-åringen står med seks etappeseirer i Tour de France og har en rekke andre store triumfer å vise til. I 2020 og 2021 ble han verdensmester.

Den franske stjernen vil styrke Tudors sjanser i kamp om wildcardplass til Tour de France mye. Det er dårlig nytt for Uno-X.

– Jeg drømmer om å returnere til Tour de France med laget en gang, sier Alaphilippe.

Laget, som har klokkemerket med samme navn som sponsor, har store ambisjoner og styres av den tidligere stjernesyklisten Fabian Cancellara. I øyeblikket befinner det seg i likhet med Uno-X på nivå to i sykkelsporten.

Allerede foran 2024-utgaven av Tour de France ble Tudor sett på som en konkurrent til Uno-X-laget om det ene av to wildcard til rittet. Med Alaphilippe i rytterstallen kan bildet fort endre seg.

TV 2-ekspert Mads Kaggestad har tidligere snakket med NTB om overgangen som mandag ble bekreftet. Tudor har også hentet andre store navn.

– Det er ikke opplagt at Tour de France velger Uno-X framfor Tudor med Alaphilippe og Marc Hirschi. Det vekker bekymring, sa Kaggestad sist uke.

(©NTB)

Flere nyheter: