Henriette Jæger får igjen prøve seg mot de aller beste. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Jæger får knalltøff motstand i Polen – nesten hele OL-feltet stiller

Det blir nesten en reprise av OL-finalen på 400 meter når Henriette Jæger (21) skal i aksjon under Diamond League-stevnet i Polen søndag.

Av NTB | 19.08.2024 07:55:32

Sport: Den ferske OL-gullvinneren Marileidy Paulino fronter det uhyre sterke feltet i Schlesien. Hun løp inn til olympisk rekord på 48,17 i finalen.

Av de ni som stiller, er bare Amber Anning ute av de åtte som også løp finale i Paris 9. august. Inn kommer Laviai Nielsen og Lieke Klaver.

Jæger danket ut Klaver i kampen om finaleplass i Paris-OL. Det så hun på som en stor bragd. I finalen endte Jæger som nummer åtte, men hun får raskt en ny sjanse mot de aller beste i Polen.

Aremark-jenta har 49,85 som personlig rekord på 400 meter. I startfeltet har bare britiske Nielsen en svakere personlig bestetid enn Jæger. Briten har løpt 49,87 på sitt raskeste.

Jæger har to ganger i år kommet seg inn under 50 sekunder. I tillegg til rekorden løp hun på 49,96 i OL-finalen.

NRK skriver at løpet i Polen blir Jægers første Diamond League-konkurranse utenfor Norge.

Jæger skal også løpe i Zürich 5. september.