Menu
En kvinne leter gjennom flomvannet i nærheten av sitt ødelagte hjem i byen Abu Hamdan nord i Sudan 7. august. Foto: Samira Hassan / AP / NTB

Minst 22 døde i kolerautbrudd i Sudan

Sudan er rammet av et kolerautbrudd som har tatt livet av over 22 mennesker. Flere hundre er blitt syke de siste ukene, opplyser helsemyndighetene i landet.

Av NTB | 18.08.2024 21:05:19

Krig og konflikter: Helseminister Haitham Mohamed Ibrahim sier i en uttalelse søndag at minst 22 mennesker har dødd av sykdommen. Minst 354 bekreftede tilfeller av kolera har blitt påvist de siste ukene.

Ibrahim oppga ingen konkret tidsramme for dødsfallene eller tilfellene. Verdens helseorganisasjon sier imidlertid at det per 28. juli var registrert 78 koleradødsfall i Sudan i år. I tillegg ble det rapport om mer enn 2400 andre sykdomstilfeller mellom 1. januar og 28. juli, heter det.

Kolera er en raskt utviklende, svært smittsom infeksjon. Den overføres gjennom inntak av forurenset mat eller vann.

Sudan ble kastet ut i full krig i april i fjor som følge av konflikten mellom regjeringshæren og deres tidligere allierte, RSF-militsen.

Hovedstaden Khartoum og andre urbane områder er omgjort til slagmarker, sivil infrastruktur er i ruiner og helsevesenet fungerer ikke. Uten det helt grunnleggende utstyret, har mange sykehus og medisinske fasiliteter stengt dørene.

(©NTB)

Flere nyheter: