Menu
Leo Cornic ble matchvinner mot KFUM. Foto: Amanda Pedersen Giske / NTB

Tromsø revansjerte midtnattsoltapet: – Kan bety at man unngår nedrykk

Leo Cornic ble den store helten da Tromsø vant 1-0 borte mot KFUM Oslo i Eliteserien søndag ettermiddag.

Av NTB | 18.08.2024 19:15:54

Sport: Dermed fikk tromsøværingene revansjert 1-2-tapet i midtnattsolkampen mot «Kåffa» 13. juli.

Den gang styrte Tromsø det meste, men Momodou Lion Njie sikret til slutt tre KFUM-poeng. Etterpå kalte en ærlig Johannes Nuñez det for «den mest ufortjente seieren i Eliteseriens historie».

Søndag var det imidlertid KFUM som sto for så å si alt av det som kom av sjanser, men med elleve minutter igjen på klokken ble Cornic matchvinner for nordlendingene.

– Det er helt fantastisk. Det er ikke en pen kamp i dag, men det er tre poeng som gjelder, sa Cornic til TV 2 etter seieren.

Nyopprykkede «Kåffa» kan likevel se godt fornøyd på tabellen, hvor de ligger som nummer seks etter 19 serierunder.

– Jeg kommer til å stramme opp gutta litt. Det er julaften når vi møter Rosenborg og Bodø og så videre, men vi må ikke bli for kule for dette her. Nå må vi våkne, sa en tydelig frustrert KFUM-sjef Johannes Moesgaard.

– Det (seieren) betyr enormt mye. Tabellen i år er helt spinnvill. Det er så tett, så tre poeng betyr utrolig mye, sa Cornic.

– Poeng kan bety at man unngår nedrykk, så det er viktig, fortsatte han.

Etter en sjansefattig førsteomgang, hvor KFUM sto for de få sjansene supporterne fikk servert, var vertene bare centimeter unna å ta ledelsen etter en snau time.

Da slo kaptein Robin Rasch et frispark inn i feltet, som midtbanemakker Simen Hestnes headet i tverrligger og ut.

– Jeg ble litt i tvil om VAR skulle ta den, for det var mulig at jeg traff han venstrebacken i foten, men det er fantastisk, sa Cornic som ikke ville svare på om det burde vært avblåst for frispark.

– Jeg burde bare klarert den på første. Så kan man sikkert si at det kunne vært frispark der, men det er uansett min feil. Det er ikke vits å komme med noen unnskyldninger, sa Hjort selv om situasjonen.

KFUM måtte klare seg uten deres største stjerne, Haitam Aleesami, som var ute med suspensjon grunnet or mange gule kort. I hans fravær steppet Dadi Dodou Gaye inn, som er på lan fra nettopp Tromsø.

Tromsø ligger på sin side helt nede på 11.-plass og kjemper en hard kamp om å beholde plassen på det øverste nivået.

Og marginene fortsatte å gå imot KFUM da Kent-Are Antonsen slo en lang ball opp på Lasse Nordås, som stusset den ned i feltet. KFUMs Jonas Hjorth så ut til å ha god kontroll på ballen, men Cornic snappet den opp og pirket den i nettet.

(©NTB)

Flere nyheter: