Menu
Kristian Blummenfelt tok EM-gull. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Blummenfelt overrasket seg selv med overlegent EM-gull i Ironman

Kristian Blummenfelt beviste at OL-skuffelsen er et tilbakelagt kapittel da han tok en overlegen seier under EM i Ironman i Frankfurt søndag.

Av NTB | 18.08.2024 14:25:48

Sport: Bergenseren kom alene til mål i den tyske storbyen etter å ha tilbakelagt 3,8 kilometer svømming, 180 kilometer sykling og 42,2 kilometer sykling.

– Jeg er overrasket. Jeg følte jeg kom hit med dårlige forberedelser. Jeg hadde syklet lite på temposykkelen. Jeg tenkte at jeg realistisk sett ville møte virkeligheten tidlig på syklingen, sa Blummenfelt i seiersintervjuet.

– Jeg har nesten aldri gjennomført en Ironman i regnvær. Stort sett har det vært varmt og høy luftfuktighet. Å endelig få denne typen hjelp var fantastisk, fortsatte han.

Blummenfelt kunne ta seg tid til å hilse på omtrent alt av publikummere på oppløpet i Frankfurt søndag. Etter målgang så han i tillegg uforskammet pigg ut.

Nordmannen fikk sluttiden sju timer, 27 minutter og 21 sekunder. Det er klar banerekord. Starten gikk allerede klokken 06.25 søndag morgen.

Blummenfelt følte seg aldri sikker. Han sier det var uvant å forholde seg til næringsinntak på en Ironman-distanse.

– Du vet aldri underveis på et maraton. Da jeg begynte å sette opp farten med 15 kilometer igjen, visste jeg at det viktig å få i seg næring, sa han.

30 år gamle Blummenfelt skal nå legge planer for sin videre idrettskarriere. Det har i lengre tid kommet rapporter om at han neste sesong satser for fullt som landeveissyklist.

Bergenseren er koblet til flere av topplagene i sykkelsporten, blant dem Jayco Alula.

Dermed slo nordmannen tilbake etter at Paris-OL ble en real skuffelse. Der var han aldri i nærheten av å kopiere gullet fra Tokyo-lekene i 2021. Fasiten ble 12.-plass.

Britiske Kieran Lindars ble nummer to i Frankfurt, men ble slått med et hav av den norske vinneren.

(©NTB)

Flere nyheter: