Menu
Tysklands koalisjonsregjering er enig om et statsbudsjett som innebærer mindre støtte til Ukraina. I stedet regner de med at EU vedtar en mekanisme for å bruke sperrede russiske midler til å hjelpe Ukraina. Foto: Kay Nietfeld / dpa via AP, File / NTB

Tyskland kutter støtten til Ukraina

Tyskland planlegger å halvere den direkte støtten til Ukraina neste år, men baserer seg på at penger fra sperrede russiske midler fortsetter å støtte landet.

Av NTB | 18.08.2024 13:05:51

Politikk: Tyskland er den neste største bidragsyteren til Ukraina etter at krigen startet i februar for to år siden, og i år beløper støtten seg til 8 milliarder euro.

Koalisjonsregjeringen til statsminister Olaf Scholz har slitt med å bli enige om et statsbudsjett der det lå an til et underskudd på 30 milliarder euro.

Men i forrige uke ble Scholz og finansminister Christian Lindner enige om reduksjoner, som inkluderer mindre støtte til Ukraina, ifølge Frankfurter Allgemeine SonntagsZeitung.

For å kompensere for lavere støtte regner regjeringen med at det skapes en mekanisme i EU som åpner for å bruke utbyttet fra de frosne russiske midlene til å fortsette støtten til Ukraina.

Russland har trolig rundt 300 milliarder euro i banker rundt om i verden som ble sperret da Vesten innførte sanksjoner som følge av invasjonen av Ukraina i 2022.

(©NTB)

Flere nyheter: