Menu
Tidligere Manchester United-spiller Angel Gomes fikk en stygg smell. Foto: Audun Braastad / NTB

Sjokkert Lille-trener etter skrekksmellen: – Jeg var veldig, veldig redd

Den franske fotballklubben Lille kommer med beroligende meldinger etter at tidligere Manchester United Angel Gomes mistet bevissheten etter en sværrt stygg smell lørdag.

Av NTB | 18.08.2024 10:15:17

Medisin og helse: Gomes ble liggende urørlig på gresset etter en hodeduell i oppgjøret mot Reims i fransk fotball. Kampen ble satt på pause i nærmere en halv time mens 23-åringen fikk behandling.

Rundt sto sjokkerte og bekymrede lagkamerater og motspillere. På tribunen hørtes knapt en lyd. Gomes ble deretter kjørt til sykehus for videre behandling.

Etter kampen kom Lille-trener Bruno Génésio med beroligende meldinger om situasjonen til den tidligere Manchester United-spilleren.

– Angel var ved bevissthet da han ble kjørt vekk. Jeg vet han snakket, han spurte om resultatet, han viste humor, men jeg tror vi må være litt avventende, sier Génésio til egen klubbs nettsider.

Génésio setter også ord på de vonde følelsene som rørte seg da dramaet utspilte seg på gressmatta.

– Det var veldig vanskelig. Av reaksjonene forsto jeg at det var alvorlig. Dette er ting du ikke ønsker å se på banen. Jeg var veldig, veldig redd, sier han.

I sekundene etter at smellen hadde funnet sted kunne man se en tydelig oppbrakt Lille-trener på sidelinjen.

– Hvorfor jeg framsto irritert? Jeg ønsket at hjelpen skulle kommer mye raskere. Vi visste at det var alvorlig. Vi skjønte det med en gang. Jeg var sint, fordi det er vanskelig å se en av spillerne dine ligge på bakken, sier Génésio.

– Vi tilbringer mye tid sammen, vi er en familie, og å se en av spillerne våre bli angrepet, fordi det er et angrep, det er veldig vanskelig å leve med, legger han til.

– Hva jeg sa til spillerne mine før vi startet igjen? Målet var å forsikre dem om Angels helsetilstand, vi hadde fått nyheter om at han var ved bevissthet. Jeg spurte dem også hvordan de hadde det, om de var i stand til å fortsette, sier Génésio.

Han ba spillerne om å spille for den skadde lagkameraten. Lille vant kampen 2-0.

Hendelsen med Gomes skjedde etter et kvarter og involverte Reims-spiller Amadou Kone. Kone ble vist det røde kortet for å ha vært for tøff i duellen.

Gomes slo gjennom i Manchester Uniteds ungdomsakademi og ble i 2020 solgt til Lille.

Lille-treneren legger videre til at Gomes hadde spurt om han var aktuell for å spille kamp allerede neste lørdag. Det tok omgivelsene som et godt tegn.

Reaksjonene var sterke i hele Lille-leiren. Noen var på gråten. Da Gomes var fraktet bort, skulle spillerne forsøke å rette fokuset mot det som skulle skje på banen igjen.

(©NTB)

Flere nyheter: