Fredrik Aursnes leverte en god kamp for Benfica. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Aursnes fikset Benficas første seier – slo tilbake etter marerittstart

Fredrik Aursnes bidro med både mål og en målgivende pasning da Benfica slo Casa Pia 3-0 i portugisisk fotball lørdag.

Av NTB | 18.08.2024 09:36:01

Sport: Den norske fotballstjernen og lagkameratene slo med seieren tilbake etter å ha tapt 0-2 for Famalicão i serieåpningen nylig.

Lørdag var det til slutt aldri noen tvil om hvor seieren ville ende, men Benfica-fansen måtte vente helt til det 70. minutt før vertene fikk uttelling på eget gress. Da satte greske Vangelis Pavlidis inn 1-0.

Ti minutter etter ledermålet doblet kampens store spiller, Tiago Gouveia, til 2-0 etter å ha fått ballen i god posisjon av Fredrik Aursnes.

På overtid fastsatte nordmannen selv sluttresultatet til 3-0. Aursnes ble spilt til høyre for Casa Pias mål og hamret ballen i lengste hjørne.

Scoringen var sesongens første for midtbanespilleren som endte med to fulltreffere i ligaen forrige sesong.

Benfica-trener Roger Schmidt benyttet Aursnes som venstrekant i lørdagens kamp. Han har bekledd flere posisjoner på klubblaget de siste sesongene.

Aursnes takket i fjor nei til videre spille for på det norske landslaget. Det kom som en stor overraskelse på de fleste.

Midtbanespilleren begrunnet det blant annet med at han ønsker «mer tid og frihet til å prioritere andre ting».