Menu
Viktor Hovland har spilt godt i Memphis. Foto: Mark Humphrey / AP / NTB

Hovland jager seier i Memphis etter strålende runde: – Godt å spille stressfri golf igjen

Viktor Hovland fortsatte sitt solide spill på tredje runde av den første turneringen i årets PGA-sluttspill i golf. Han er nummer tre foran avslutningen.

Av NTB | 18.08.2024 08:55:19

Sport: Hovland gikk den tredje runden på fire slag under par. Dermed avsluttet han dagen på en 3.-plass, elleve slag under par totalt. Opp til den japanske lederen Hideki Matsuyama skiller det seks slag.

– Jeg slår ballen mye bedre nå. I dag følte jeg ikke at jeg måtte kjempe. Det er godt å spille stressfri golf igjen, sa Hovland etter endt runde.

Hovland leverte glitrende på annen runde fredag med sju slag under par. Lørdag slet han lenge med å rulle ballen i for birdie selv om han ga seg selv mange gode muligheter.

To birdier på de første ni hullene og to birdier til på de neste ni ble fasit til slutt.

Hullet etter fikk han noe å glede seg over da Hovland rullet i dagens tredje birdie. Dermed var 26-åringen for alvor med i kampen om en topplassering.

Hovland vant i fjor PGA-sluttspillet. I årets sesong har han slitt mye med å få spillet på gli, men han har vist prov på god form denne uken. Han er avhengig av godt spill for å komme med videre i sluttspillet som består av tre turneringer.

Den amerikanske stjernen Sam Burns var frustrert til tross for OK spill fram til hull ni. Der rant imidlertid begeret over da han bommet på utslaget.

Det førte til at han kastet fra seg driveren slik at den knakk, og dermed måtte han gå resten av runden uten kølla han bruker på lange utslag.

– Han har hatt mye på hullkanten i dag. Han er bunnsolid, og føler han har fått dårlig betalt, sa Max-kommentator Per Haugsrud da Hovland bommet så vidt på hull 14.

I neste turnering skal de 50 beste på PGA-rankingen være med, mens det i siste turnering blir kuttet med 20 spillere. Hovland er tippet å avansere mange plasser på rankingen slik det står seg nå.

(©NTB)

Flere nyheter: