Olaug Tvedten scoret for Vålerenga mot Arna-Bjørnar lørdag. Her fra kampen mot Rosenborg 9. august. Foto: Annika Byrde / NTB

Vålerenga knuste tabelljumbo Arna-Bjørnar 6-0 – Olaug Tvedten scoret hattrick

Vålerenga tok sin sjuende strake seier da sisteplasserte Arna-Bjørnar ble slått 6-0 i Toppserien lørdag. Olaug Tvedten scoret tre ganger.

Av NTB | 17.08.2024 18:45:56

Sport: Vålerenga står med 16 seirer på 18 kamper denne sesongen. Hovedstadsklubben har elleve poeng ned til tabelltoer Rosenborg, som har én kamp mindre spilt. Brann er 17 poeng bak med to kamper mindre spilt enn VIF.

Serielederen var stor favoritt på eget gress og avgjorde langt på vei kampen med 3-0 før pause. Tvedten fullbyrdet sitt hattrick etter 66 minutter og la da på til 5-0.

24-åringen er oppe i åtte mål denne sesongen, to færre enn Branns toppscorer Anna Aahjem.

Sara Hørte stanget vertene i ledelsen, mens også Stine Brekken og Tuva Espås scoret for de blåkledde i storseieren over Maren Mjeldes lag. Den tidligere Chelsea-stopperen signerte for Arna-Bjørnar tidligere denne uken og skal i første omgang hjelpe klubben ut sesongen.

Arna-Bjørnar har tatt bare tre poeng denne sesongen og har 13 poeng opp til Kolbotn på trygg grunn. Opp til Åsane på kvalikplass skiller det derimot bare tre poeng.

Magnusdottir sendte Rosenborg i ledelsen allerede etter fire minutter. Islendingen vant ballen og forserte litt før hun fra 20 meter hamret ballen i mål via stolpen.

Etter en snau time fikk RBK straffespark da Emilie Nautnes ble felt av Marthine Østenstad, men Brann-keeper Aurora Mikalsen stoppet Elin Sørums forsøk.

Brann greide ikke å utnytte den flotte strafferedningen ved å angripe vertene i særlig stor grad. Et kvarter før slutt fikk Berre ballen ute på høyrekanten og satte på turboen. Skuddet traff borterste stolpe og spratt i nettet.

Lyn sikret tre poeng med 1-0-seier over Røa. Der ble Luisa Galteland matchvinner før pause.

Åsane, som ligger på kvalikplass til nedrykk, spilte 0-0 mot Stabæk hjemme. Bergenslaget har ti poeng opp til Kolbotn.

Selma Sol Magnusdottir og Ine Berre trengte begge hjelp av metallet for å score da Rosenborg slo Brann 2-0 lørdag.

Kolbotn, som slet i innledningen av sesongen, tok poeng i tredje kamp på rad i 0-0-oppgjøret mot LSK Kvinner. Med det har de skaffet seg en solid luke til nedrykksstreken.