Menu
Foto: Terje Pedersen / NTB

Dette skjer i dag

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, lørdag 17. august.

Av NTB | 17.08.2024 05:35:28

Sport:

Ekstremsporten dødsing ble funnet opp sommeren 1972 i Frognerbadet av Erling Bruno Hovden. Sporten er en avart av stuping, og går ut på at utøverne gjør spektakulære triks fra klipper eller hopp høyt over vannet. I dag arrangeres verdensmesterskapet i Frognerbadet i Oslo fra klokken 16 til 19.

Klokken 14 er det planlagt en demonstrasjon på Youngstorget til støtte for palestinske skoleelever, lærere, professorer og studenter. Blant appellantene er Manar Alkhodari, medisinstudenten fra Gaza som nettopp har ankommet Norge og UiO. Demonstrasjonen arrangeres av Palestinakomiteen i Oslo, Aksjonsgruppa for Palestina, Den Palestinsk-Norske Forening og Studenter for Palestina.

I dag starter Den Norske Filmfestivalen i Haugesund, som varer fra 17. til 23. august. I år arrangeres filmfestivalen for 52. gang. Festivalens hovedprogram fokuserer på spillefilm som ventes å få premiere på norske kinoer. Fredag 23. august deles Amandaprisen ut.

I Venezuelas presidentvalg 28. juli ble den sittende presidenten Nicolás Maduro gjenvalgt. Opposisjonsleder Maria Corina Machado har oppfordret folk i Venezuela og resten av verden til å demonstrere lørdag for at valgresultatet skal omgjøres. Både opposisjonen og internasjonale eksperter mener at det reelle valgresultatet ga opposisjonen to tredeler av stemmene, til tross for at valgmyndighetene erklærte Maduro som vinner med 52 prosent.

Republikanernes presidentkandidat Donald Trump holder et valgkampmøte i Wilkes-Barre i Pennsylvania. Møtet holdes klokken 22 norsk tid. Torsdag holdt Kamala Harris og Joe Biden sin første felles valgkampopptreden etter at Biden trakk seg som presidentkandidat, der Biden lanserte et kallenavn for Trump, nemlig Donald Dump.

Indonesia bytter ut Jakarta med Nusantara, som landets nye hovedstad. Den nye hovedstaden skal formelt innvies i dag, som også er landets 79. uavhengighetsdag. Avtroppende president Joko Widodo ventes å delta på feiringen i Nusantara. Bakgrunnen for flyttingen er at Jakarta synker i havet, i tillegg til at byen er overfylt og er blitt utnevnt til verdens mest forurensede by.

Martin Ødegaard er klar for ny Premier League-sesong, og starter serien på hjemmebane når Arsenal møter Wolverhampton. Kampen starter klokken 16.00. Også kampene Ipswich – Liverpool, Everton – Brighton, Newcastle – Southampton, Nottingham Forest – Bournemouth og West Ham – Aston Villa spilles i dag.

(©NTB)

Flere nyheter: