Joshua Zirkzee kom inn og scoret vinnermålet i debuten for Manchester United i serieåpningen mot Fulham. Foto: Martin Rickett / PA / AP / NTB

Zirkzee avgjorde i Manchester United-debuten – senket Fulham i åpningskampen

Joshua Zirkzee kom inn og ble sen matchvinner i Manchester Uniteds 1-0-seier over Fulham i sesongens første Premier League-oppgjør.

Av NTB | 16.08.2024 22:55:22

Sport: Nederlenderen kom fra dypet og styrte inn vinnermålet i det 87. minutt. Det gjorde han på et innlegg fra Alejandro Garnacho.

Zirkzee ble i sommer kjøpt fra Bologna i Italia. Han slapp til etter en times spill på Old Trafford, men det var først på tampen at spissen markerte seg i debuten.

Manchester United er den klubben som har vunnet flest åpningskamper i Premier League-æraen. 22 av 33 forsøk har gitt de rødkledde tre poeng.

Bruno Fernandes fikk to store sjanser på kort tid, men begge ganger ble Manchester United-kapteinen stoppet av Bernd Leno.

Fulhams tyske keeper sto nok en gang i veien med beinparade da Mason Mount spilte seg til en kjempemulighet etter snaut 55 minutter.

Hjemmelaget mister litt grepet den siste halvtimen, og Fulham ble stadig farligere på kontringer. Premieren så ut til å ebbe ut i 0-0, men en nysignering ville det annerledes.

Forrige sesong ble United nummer åtte og gjorde sin svakeste ligaplassering siden 1990. Erik ten Hag fikk likevel beholde managerjobben etter finaletriumfen i FA-cupen.

Neste helg skal United til sørkysten for å møte Brighton, mens Fulham tar imot nyopprykkede Leicester.

Før pause kom Fulham friskt i gang og tvang tidlig fram en redning fra Uniteds burvokter André Onana. Gradvis tok vertene tak i kampen og dominerte resten av omgangen.

Etter kun få dager i England gikk Noussair Mazraoui rett inn på laget som Uniteds høyreback. Marokkaneren ble sammen med Matthijs de Ligt hentet fra Bayern München, og i sluttfasen ble det også debut på De Ligt i midtforsvaret.